Els crits i interrupcions han estat constants des de les primeres paraules de la presentadora de l'acte (Deba-t.org)

Suspenen un debat electoral a la UPF pels crits i la irrupció de Vox a l'escenari

Una desena de membres de la formació d'extrema dreta ha boicotejat tots els intents de començar l'acte

L'organització Deba-t.org ha suspès aquest dijous un debat electoral a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona després que el portaveu de Vox a Catalunya hagi irromput a l'auditori per exigir la seva presència, malgrat que els organitzadors havien decidit no convidar la formació d'extrema dreta.

Aquest dimarts, la Junta Electoral Provincial va emetre una resolució en què obligava a incloure el partit a la conferència, una decisió que l'entitat ha recorregut i encara està pendent de resoldre's.

Tot i això, Joan Garriga ha pujat a l'escenari i s'ha dirigit al públic per denunciar la seva exclusió. Tot seguit, una desena de membres de Vox que s'havien agrupat en una zona del públic s'han posat a cridar consignes de partit davant de cada intent de començar l'acte, com es pot veure aquí:


Els crits "no nos engañan Cataluña es España" o "sin Garriga no hay debate" i les escridassades a alguns dels ponents s'han allargat més de vint minuts i han rebut la resposta d'alguns estudiants que volien seguir el debat, amb proclames com ara "fora feixistes de la universitat".

Finalment, i davant la impossibilitat de mantenir un diàleg fluid, l'organització ha optat per suspendre l'acte. Seguint les indicacions, han marxat de la sala els representants del PSC, Ciutadans, el PP i també la CUP, que primer ha pres la paraula per condemnar l'actitud de Vox.

Els representants d'ERC, Junts i els Comuns han decidit mantenir-se a l'escenari i denunciar el boicot de la desena d'agitadors.

Retrets als candidats de PP i Ciutadans

Entre els membres de l'extrema dreta de Vox presents a l'auditori hi havia Iván Cánovas, regidor a Cornellà, i Jorge Mena, portaveu a l'Ajuntament de Cubelles.

També Elsa Almeda, de la branca juvenil del partit, que ha publicat un vídeo a les xarxes socials mostrant el moment en què ella i altres companys han escridassat Alejandro Fernández, del PP, per participar en el debat.

"Per dignitat, aixeca't i ves-te'n" o "avui som nosaltres, demà seràs tu", són alguns dels crits que es poden sentir.

El mateix grup també ha boicotejat la intervenció del representant de Cs, David Andrés Díaz, malgrat que els estava traslladant el seu suport al fet que Vox pogués assistir a l'acte.

Els organitzadors han decidit suspendre l'acte per les interrupcions constants d'una desena de partidaris de Vox (Deba-t.org)

"Sou uns feixistes"

El representant dels Comuns a l'acte, Lluís Mijoler, ha estat el primer de demanar la paraula per instar els representants de Vox a deixar fer l'acte i esperar-se a la resolució de la Junta Electoral:

"No em fareu callar, el que voleu no ho aconseguireu, perquè la democràcia seguirà existint en aquest país. Sou uns feixistes que l'únic que voleu és acabar amb la democràcia i s'ha acabat, aquí diem prou. Fora, marxeu!"

Abans de marxar, Laure Vega, de la CUP, també ha criticat la "falta de respecte" cap als organitzadors:

"La vostra llibertat és la d'uns pocs. No sou ni estudiants i el que heu fet avui és una falta de respecte als estudiants que s'organitzen."

Tant Mijoler com el representant d'ERC, Juli Fernández, i la de Junts, Glòria Freixa, s'han mantingut a l'escenari per mostrar el seu rebuig a la suspensió forçosa de l'acte.

"És evident que el pensament, per determinades persones, no té dret a ser", ha lamentat la diputada de Junts, que ha instat els assistents a defensar la democràcia a les urnes.

També des del faristol, l'exconseller de territori ha reivindicat la importància de quedar-se i plantar cara a l'extrema dreta:

"Això és el que hem de fer sempre. Ells sempre se n'han d'anar, nosaltres fins al final, aguantant."

ARXIVAT A:
Extrema dretaUniversitatVoxEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut