Europa creu que no s'han de prohibir els viatges dins la UE aquest Nadal

Suïssa imposa una quarantena als viatgers procedents d'Espanya, tret de les Balears i les Canàries

Espanya, Luxemburg i Romania són els únics estats de la Unió Europea en una llista de 46 territoris amb risc elevat de contagi de Covid-19
Juli Rodés Almer Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Els viatgers que arribin a Suïssa des d'Espanya hauran de fer una quarantena de deu dies, tret d'aquells procedents de les illes Balears o de les Canàries.

La mesura entra en vigor dissabte que ve, 8 d'agost (la mitjanit de divendres a dissabte, per tant), després que Suïssa ha inclòs Espanya (tret de les Balears i les Canàries) en l'última actualització de la llista de països amb un risc elevat de contagi de la Covid-19.

La mesura tampoc s'aplicarà als viatgers que només hagin estat a Espanya en trànsit, durant menys de 24 hores.

La llista suïssa de països i regions amb risc elevat de contagi de Covid-19 s'actualitza quinzenalment en funció de l'evolució de la pandèmia. Ara per ara la integren 46 territoris.

Entre les últimes incorporacions, juntament amb Espanya, hi ha Romania, Guinea Equatorial, Singapur i les Bahames. En canvi, han deixat de formar-ne part estats com Rússia o els Emirats Àrabs Units.

Entre els països que ja en formaven part hi ha els Estats Units, Mèxic, l'Aràbia Saudita, el Brasil i molts estats de l'Amèrica Llatina, dels Balcans i del Pròxim Orient. 

Espanya, Luxemburg i Romania són els únics estats de la Unió Europea inclosos a la llista. 

Totes les persones procedents d'un territori inclòs a la llista han de posar-se en quarantena i comunicar la seva arribada a "les autoritats cantonals competents" durant les primeres 48 hores.

En la informació publicada per les autoritats helvètiques s'especifica que "un resultat de test negatiu no permet acabar la quarantena".

I més endavant s'insisteix que "una prova negativa no permet aixecar una quarantena obligatòria ni tampoc redueix la seva durada", perquè "un resultat negatiu no descarta la infecció".

Abans que Suïssa, ja havien imposat quarentena als viatgers procedents d'Espanya el Regne Unit, els Països Baixos i Bèlgica.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut