Barcelona

Saura augura una campanya d'incendis "difícil" per l'estat dels boscos

La campanya d'incendis d'aquest estiu es preveu "difícil" per l'estat en què es troben els boscos després de la gran nevada del mes de març i els episodis de ventades. El govern preveu un estiu "complicat" sobretot a les comarques de l'Ebre i de Lleida. Aquest any els bombers provaran un helicòpter equipat amb una càmera tèrmica per tenir imatges en directe dels incendis. A més, s'han reforçat els bombers amb una trentena de millores tècniques pel que fa a la logística, les comunicacions i els comandaments. En total, la Generalitat ha destinat 70 milions d'euros en prevenció i millores per als bombers després de l'incendi d'Horta de Sant Joan, que l'any passat va costar la vida a cinc bombers.

Actualitzat
La campanya d'aquest estiu contra els incendis es presenta "difícil", segons el conseller d'Interior, Joan Saura, a causa de les nevades del març, que van deixar molts arbres caiguts als boscos. Tot i això, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha volgut deixar clar que més del 80% de les tasques de prevenció programades ja s'han acabat. Ho ha dit en la presentació al Parlament dels detalls de la campanya, que té com a lema: "La millor manera d'acabar amb un incendi és no deixar que comenci".

La campanya de prevenció i extinció d'incendis d'aquest estiu està dotada amb més de 70 milions d'euros i incorpora novetats com l'ús d'una càmera tèrmica que permetrà dibuixar des de l'aire el perímetre dels focs.

Concentració de protesta

Coincidint amb aquesta presentació, amb crits i xiulets que es feien sentir fins i tot a l'interior de la sala en què Baltasar i Saura explicaven als diputats els nous recursos, s'han congregat un grup de bombers per denunciar que afronten una nova campanya sense les mesures correctores "suficients" després de l'incendi d'Horta de Sant Joan.

Record per als bombers morts

Al Parlament, Saura ha tingut un record per als cinc bombers que van morir en l'incendi d'Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, al juliol de l'any passat i també per als dos pilots que van morir en un accident d'helicòpter aquest any, treballant en l'extinció d'un altre foc.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut