Sánchez s'obre a canviar la llei d'enjudiciament criminal per convèncer Junts sobre l'amnistia

La reforma d'aquest text permetria que els magistrats deixessin de tenir la capacitat de prorrogar les instruccions judicials, una decisió que recauria en els fiscals

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha obert la porta a reformar de la llei d'enjudiciament criminal, l'anomenada "Lecrim", per aconseguir el suport de Junts a la llei d'amnistia.

En una entrevista a La Sexta, Sánchez ha admès que en els pròxims dies negociaran amb Junts i amb les altres forces polítiques aquesta modificació per superar "els dubtes que tenen alguns" sobre la llei, una solució per no haver de tocar-ne el fons ni la qüestió del terrorisme.

El líder socialista diu que hi ha processos judicials que es prolonguen i que els mateixos fiscals han posat en qüestió, i que s'hi poden incorporar "elements de millora" que "evidentment poden resoldre alguns dubtes que puguin tenir aquestes formacions polítiques", ha dit en referència a les forces independentistes.

La reforma d'aquesta llei, sobre la qual Junts encara no s'ha manifestat, podria fer que els magistrats deixin de tenir la capacitat de decidir les pròrrogues de les instruccions, una decisió que recauria en els fiscals.


La llei d'amnistia inclourà "tots els independentistes encausats"

Sánchez també ha insistit que no canviaran la definició de terrorisme que recull la llei d'amnistia. És plenament constitucional, ha reiterat, i ha garantit que ningú en quedarà fora: "Tots els independentistes encausats, siguin gent del carrer o líders independentistes, estaran inclosos en l'amnistia", ha dit.

El president espanyol ja va defensar divendres passat el text de la llei d'amnistia com a "prou rigorós i sòlid" i va deixar clar que, per ell, 'independentisme català no és terrorisme".


ERC agraeix "tota proposta" per aprovar la llei "com més aviat millor"

Junts no s'ha pronunciat per ara sobre el nou moviment, però sí que ho ha fet ERC. La seva portaveu, Raquel Sans, ha explicat que veuen bé la possible reforma si serveix per garantir l'aprovació de la llei d'amnistia "com més aviat millor".

La portaveu republicana ha afegit que, de fet, el partit s'obre a qualsevol proposta que serveixi per donar llum verda a l'amnistia, i per garantir que es pot aplicar a les persones "represaliades" pel 9-N, l'1-O i les protestes del 2019 contra la sentència del Suprem.

En una roda de premsa aquest dilluns des de la seu d'ERC, Sans també ha criticat els "eslògans" de Junts contra l'acord de claredat del president del Govern, Pere Aragonès: "Quina proposta tenen ells per resoldre el conflicte?", ha preguntat amb sarcasme.

ARXIVAT A:
JuntsPedro SánchezAmnistia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut