Odessa

Recuperen un quadre de Caravaggio robat del museu d'Odessa

L'únic quadre de Caravaggio que s'exposa en un museu ucraïnès s'ha recuperat cinc mesos després que el robessin. La policia ucraïnesa ha trobat el quadre a l'oli "La captura de Crist, o El petó de Judes", robat a finals de juliol del Museu d'Art Oriental i Occidental d'Odessa, segons informa un setmanari local. Aquesta quadre, valorat en 100 milions de dòlars (uns 80 milions d'euros), va ser pintat pel mestre italià entre els anys 1573 i 1602. El llenç el van cedir a començaments del segle passat a l'Escola d'Art d'Odessa, i als anys 20, després de la revolució bolxevic, va passar a la Galeria d'Art Antic, que és l'actual Museu d'Art Oriental i Occidental.

Actualitzat
Els lladres van entrar a l'edifici del museu una nit de finals de juliol després de trencar una finestra de la segona planta, on hi havia el quadre. Des de llavors l'obra estava desapareguda, però segons els mitjans locals, que citen fonts del Ministeri de l'Interior ucraïnès, ja ha estat recuperat.

"La captura de Crist, o El petó de Judes ", narra, com el seu nom indica, l'arrest de Jesús després de la nit d'oració a l'hort de les Oliveres. S'hi poden veure les figures de Jesucrist i Judes, units pel "petó de la traïció" i envoltats dels deixebles i de soldats romans.
Anar al contingut