Primer intercanvi de míssils entre les Corees: Seül respon a un impacte a 50 km de la costa

Un míssil de Corea del Nord ha caigut davant de la costa de Corea del Sud, que ha decidit respondre-hi

Redacció / AgènciesActualitzat

Greu intercanvi de míssils entre les dues Corees. El règim del nord ha llançat almenys 17 míssils al mar, un dels quals ha traspassat la línia marítima de Corea del Sud i ha impactat a 57 quilòmetres de la seva costa oriental.

Seül ho ha qualificat d'"invasió territorial" i ha hagut de disparar les alarmes antiaèries a l'illa d'Ulleung.

És el primer cop des de la divisió de la península, fa 70 anys, que un míssil balístic del nord cau en aigües del sud i també el primer cop que Pyongyang dispara tants míssils en un sol dia.

 

Aquest cop, Seül s'hi ha tornat i els seus avions han llançat tres míssils contra aigües al nord de la línia límit nord (LLN), la divisòria entre tots dos països.

L'intercanvi de foc l'ha començat Kim Jong-un com a protesta per les maniobres militars aèries que aquests dies fan els Estats Units i Corea del Sud, i que el Nord veu com una provocació i l'avantsala d'una eventual invasió.

Caces dels EUA participen en simulacres aeris a Corea del Sud aquest dimecres (Reuters)

Aquestes accions suposen la primera vegada que les dues Corees disparen míssils sobre les aigües respectives.

Els llançaments han tingut lloc poques hores després que Kim Jong-un exigís als Estats Units i a Corea del Sud aturar els simulacres que estan fent conjuntament.

Són els exercicis militars aeris més grans de la història, amb centenars d'avions de guerra de tots dos bàndols fent simulacres d'atac les 24 hores del dia durant la major part de la setmana.

Fa un mes, Corea del Nord va fer un llançament de míssils l'endemà dels "exercicis" de Corea del Sud i els EUA.

 

ARXIVAT A:
Corea del NordCorea del Sud
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut