Renato Sanches ha fet el gol que significava l'empat de Portugal amb Polònia (EFE)
Eurocopa

Portugal es classifica a les semifinals de l'Eurocopa en una agònica victòria als penals davant de Polònia (4-5)

El bitllet per a les semifinals de l'Eurocopa es paga molt i és que Portugal no ha aconseguit imposar-se a Polònia fins als penals

Oriol LlachActualitzat

El primer partit dels quarts de final de l'Eurocopa de França, Polònia-Portugal, ha començat amb un sonor minut de silenci com a mostra de condol per les víctimes de l'atemptat d'Istanbul, sonor perquè els aplaudiments han envaït les pleníssimes grades del Vélodrome de Marsella mentre ha durat el tribut.

No han passat ni dos minuts de partit que Lewandowski ha obert el marcador per als polonesos, una canonada imparable que ha decantat clarament al seu favor el duel particular amb Cristiano Ronaldo.

Els portuguesos no han xutat a porta fins a la mitja hora de joc, però d'estar contra les cordes han passat a revifar amb un gol espectacular del jove Renato Sanches, que ha empatat el partit rematant al primer toc una brillant centrada d'esperó de Nani.

A la represa, Portugal ha sortit molt conservadora, joc prudent, moltes passades i poques arribades. Polònia ha recollit el guant, ha agafat tota la iniciativa i s'ha llençat a l'atac. Però l'estratègia dels portuguesos els ha sortit prou bé per què, minut a minut, han anat decantant el partit al seu favor i és que l'esforç del polonesos els ha passat factura. En els minuts finals, Ronaldo i els seus guanyaven el pols a Lewandowski i companyia que, exhausts, firmaven l'empat i la pròrroga.

Cristiano ha tingut el segon a les seves botes, després d'una gran desmarcada i quedar-se sol davant del porter sense caure en fora de joc, però ha xutat a l'aire enlloc de la pilota la genial centrada de Moutinho, però el rellotge s'ha plantat fins al minut 90 amb l'empat al marcador.

A la pròrroga, tant Portugal com Polònia han coincidit a dosificar les forces sense renunciar al joc d'atac, però l'eliminatòria ha acabat resolent-se als penals.

Les estrelles primer, Cristiano Ronaldo i Robert Lewandowski han estat els primers a llençar els penals per les seves seleccions i tots han fet dianat, el polonès ha enganyat el porter Rui Patricio i s'ha permès el luxe de picar molt fluix la pilota. Błaszczykowski ha fallat el quart llançament dels polonesos en intentar fer el mateix truc que Lewandowski instants abans, però aquest cop, el porter no s'ha deixat enganyar i ha aturat el penal. Ricardo Quaresma ha fet gol definitiu que dóna el bitllet per a la semifinal a Portugal.