Madrid

Piqué s'estrena de president a Vueling amb l'objectiu de revisar preus per l'elevat cost del cru

La companyia aèria catalana de baix cost Vueling ha celebrat la primera junta extraordinària d'accionistes, després de tots els canvis accionarials i de l'equip directiu que hi ha hagut en les últimes setmanes. En la junta, que s'ha fet a petició de l'accionista majoritari, Inversiones Hemisferio, del grup Planeta, s'ha estrenat Josep Piqué com a nou president de la companyia i ho ha fet amb l'objectiu de revisar preus. I és que considera que les tarifes dels vols de baix cost són massa barates i el combustible massa car.

Actualitzat

La família Lara no abandona la nau de Vueling. Ho deia el president d'Inversiones Hemisferio, el grup inversor de Lara, que finalment s'ha sortit amb la seva i ha aconseguit un gir en la gestió de Vueling, el motiu de l'enfrontament amb els dos fundadors de la companyia aèria. Ara, tots dos, Carlos Muñoz i Lázaro Ros, han hagut de deixar els càrrecs de conseller delegat i director general. A canvi, es mantenen dins del consell d'administració. També formen part de l'òrgan de direcció Josep Lara i Jordi Fainé, d'Inversions Hemisferi, l'accionista majoritari.

L'acord entre els dos grups enfrontats al consell d'administració s'ha visualitzat, per primer cop, a la junta extraordinària d'accionistes que s'ha celebrat aquest dilluns, una junta que el grup de Lara havia instat per fer valer les seves propostes de gestió. El nou president de Vueling, Josep Piqué, que substitueix la fins ara presidenta del consell, Bárbara Cassani, es felicitava per l'acord entre les dues parts.

Com a conseller delegat, Vueling ha ratificat el nomenament de l'exdirector general de Spanair Lars Nygaard, que començarà a exercir les funcions del seu nou càrrec a partir de l'1 de gener de l'any que ve. La junta d'accionistes també ha aprovat el nomenament, com a secretari del consell d'administració de Pedro Farreras, expresident de la Societat Espanyola de Participacions Industrials, la SEPI, quan Josep Piqué formava part del govern del Partit Popular.

A partir d'ara, els nous directius preveuen un canvi de gestió i es plantegen revisar unes tarifes que consideren excessivament baixes.

El nou president de la companyia ha anunciat la congelació de la compra d'avions i l'obertura d'una segona base a l'estranger, fins que no estigui definit un pla estratègic. A més, Piqué ha advertit que l'elevat preu del petroli podria obligar a canviar la política de preus de la companyia. Ha apuntat així una pujada del preu dels bitllets per fer viable la companyia.

Vueling està infravalorada en borsa

Abans de la reunió, Piqué ha assegurat que ara mateix Vueling està infravalorada a la borsa, tot i que està convençut que a l'aerolínia li espera un futur d'èxits, sobretot gràcies a la seva "fortalesa financera, tant en termes de balanç com de tresoreria".

L'exministre del PP ha anunciat també que pròximament l'empresa llançarà el pla estratègic, que inclourà "noves polítiques comercials que permetin la consolidació de la companyia" per poder fer front a les amenaces que pateix, com "l'alt preu del petroli i la forta competència dels preus dels bitllets".

Anar al contingut