Parcs i platges plens en el primer cap de setmana de confinament amb 1.200 sancions

Els tancaments perimetrals fan que moltes famílies hagin aprofitat els espais de lleure del seu municipi per sortir a passejar o fer esport

RedaccióActualitzat

Primer diumenge del nou confinament municipal i amb una temperatura mot agradable. Els parcs i les platges s'han omplert per aprofitar el dia, tenint en compte que les restriccions mantenen la majoria d'espais interiors tancats. L'augment de la gent al carrer contrasta amb el descens de la mobilitat a les carreteres.

Moltes famílies han triat anar a passejar o fer esport. A Barcelona i altres poblacions s'ha vist molta gent amb bicicleta. També s'ha vist molta gent gaudint del sol, el mar i el bon temps al litoral. En alguns trams de platja hi havia molt poc espai entre les persones.

La platja de la Mar Bella plena de ciclistes pel confinament municipal
La platja de la Mar Bella plena de ciclistes pel confinament municipal (Laura Almar)

Les dades demostren que aquest cap de setmana hi ha hagut menys moviment de vehicles. De l'àrea metropolitana de Barcelona n'han sortit un 80% menys de cotxes que l'any passat per les mateixes dates. Tot i que , segons la comissaria del Mossos d'Esquadra, Alicia Muriana, ha dit a el Matins de Tv3, "els fluxes han canviat" perquè hi ha gent que ja sortir dijous per anar a la segona residència evitamt les restriccions.

 


Controls aleatoris i 1.205 denúncies

Des de divendres hi ha hagut controls per detectar ciutadans que fan infraccions arran de les normes imposades per contenir la Covid. Durant les últimes 24 hores s'han registrat 1.205 denúncies, la meitat de les quals s'han posat durant la nit. La majoria - 75% - per trencament de confinament i la resta per no portar mascareta o no respectar els grups de sis persones. divendres es van aixecar una 400 actes i dissabte unes 600 més.

Pel que fa als establiments, se n'han tancat una desena des que les noves mesures van entrar en vigor divendres. A Barcelona, per exemple, la Guàrdia Urbana ha precintat un espai de taules on la gent menjava a l'aire lliure al Poble Nou.

Segons els Mossos entre dissabte i diumenge a Catalunya s'han hagut de tancar 12 locals, i destaquen el cas d'una festa a Blanes, on en un xalet d'alt standing, llogat per a l'ocasió, persones de diferents nacionalitats havien pagat 50€ per entrar a la festa.


Cementiris més buits

On també s'han notat les restriccions ha estat als cementiris. Tot i que hi havia excepcions per permetre les visites, hi ha hagut un 60% menys de visitants que fa un any en totes les demarcacions.

Tot i que no es pot entrar ni sortir del municipi on es resideix, per Tots Sants sí que es permeten els desplaçaments dins de la mateixa comarca si és per anar al cementiri. Amb tot, molta gent ha optat per no moure's.

Un home visita el cementiri de Les Corts de Barcelona
Un home visita el cementiri de Les Corts de Barcelona (EFE/ Toni Albir)

Al Cementiri de Montjuïc, el més gran de la ciutat de Barcelona, les persones que hi passejaven se sorprenien en veure'l "pràcticament buit".

A les portes dels cementiris hi ha hagut aquest any controls d'aforament. A part de les flors, les mascaretes i el gel desinfectant han estat presents en els homenatges als difunts. Les visites s'han hagut de fer en grups més reduïts i s'han repartit al llarg de la setmana.


Les xifres no donen treva

Les mesures de fa tres dies encara no s'han traduït en una millor de la pandèmia. La taxa de contagi i l'índex de rebrot han baixat lleugerament, segons les dades que ha fet públiques aquest matí el Departament de Salut, però augmenten els ingressos i les defuncions de malalts de Covid.

La velocitat de contagi s'ha situat ara mateix en l'1,21%, 5 centèsimes menys que ahir. Això vol dir que cada 100 infectats en contagien 121 més. L'índex de rebrot també ha disminuït. S'ha situat en els 889 punts, 15 menys que en la jornada d'ahir. Però, com dèiem, hi ha 116 ingressats més i dos pacients més a les UCIs. També ha augmentat el nombre de defuncions. En les últimes hores han mort 50 persones.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut