Imatge d'arxiu de l'exdiputada de Cs al Parlament, Sonia Sierra (ACN/Mariona Puig)

Noves baixes i expulsions a Ciutadans eleven la tensió al partit a Catalunya

Sonia Sierra fa pública la seva baixa del partit i denuncia que està rebent "atacs personals" de càrrecs públics i comptes de Twitter vinculats a la formació
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cs

L'exdiputada de Ciutadans Sonia Sierra s'ha donat de baixa del partit taronja. Ho ha anunciat en un missatge al seu compte de Twitter, on també ha denunciat que està sent víctima "d'atacs personals per part de càrrecs públics i de comptes de Twitter vinculades a Cs".

Sierra assegura, en un altre missatge, que els atacs són, en part per "denunciar que Cs ha aprovat els pressupostos separatistes de Premià de Mar a canvi d'un càrrec de confiança per a un exdiputat", i afegeix: "Em deien que aquestes persones serien expulsades del partit. I aquí segueixen mentre que els expulsats són uns altres."


Expulsats els portaveus de Lleida i Girona

A més, en els últims dies la direcció també ha iniciat processos d'expulsió contra els seus portaveus als ajuntaments de Lleida i Girona.  

L'expulsió del portaveu del partit a l'Ajuntament de Girona, Daniel Pamplona, és per una "contínua vulneració del reglament intern", segons la Comissió de Règim Disciplinari de Ciutadans. 

El partit assegura que a Pamplona ja se l'havia advertit diversos cops "per no atendre les fórmules reglamentàries previstes en els estatuts" ni respectar "els consensos del partit en la presa de decisions de funcionament intern". Ara se l'ha suspès d'afiliació amb caràcter general i se l'expulsarà de forma imminent.

Pamplona ha denunciat a Twitter que s'hagi fet públic el seu expedient d'expulsió, sense respectar el dret a la confidencialitat ni la presumpció d'innocència.

A més, el partit obligarà tots els representants institucionals d'aquesta formació a signar una carta ètica en què es comprometen a "acceptar i complir" amb les disposicions estatutàries del partit.

L'objectiu d'aquesta mesura és, segons la formació, garantir que tots els càrrecs compleixen l'"ideari de Ciutadans" i que respecten la presa de decisions "dels òrgans competents, vetllant sempre per l'interès general" i el servei a la població.

Pel que fa a la portaveu del partit a la Paeria, Ángeles Ribes, se l'expulsa per "pèrdua de confiança en ella com a conseqüència de la seva gestió". Ribes també ha denunciat, en un vídeo al seu compte de Twitter, que el partit hagi fet públic l'expedient obert contra ella abans que ella mateixa hagi pogut presentar el seu recurs davant el comitè de garanties.

 

El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, assegura que aquests canvis de portaveus responen a peticions dels afiliats "de fa molts anys" i que permetran "donar una empenta" a les candidatures municipals de cara a les eleccions del 2023. 

En canvi, fonts del sector crític del partit, els anomenats "Renovadors", que fa mesos que denuncien la "descomposició" del partit i la caiguda "en picat" del nombre de simpatitzants i afiliats, han explicat a EFE que "ha acabat explotant el que hi ha internament, que és una bomba de rellotgeria amb moltes persones decebudes i frustrades pel rumb" del partit.

Les sortides del partit són una constant fins i tot abans de la patacada històrica patida a les eleccions del 14F, quan la formació va passar de 36 a 6 diputats al Parlament.

Una de les primeres a deixar-lo va ser la seva portaveu al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, ara al PPC, que va marxar quan va ser substituïda per Carlos Carrizosa com a cap de cartell. Roldán va ser la número 2 dels populars a la llista per Barcelona a les passades eleccions catalanes, al costat d'Alejandro Fernández.

Les baixes no s'han donat només a Catalunya. A Madrid el partit pràcticament ha desaparegut del mapa. Entre les baixes més sonades de la formació taronja hi ha la de Toni Cantó, que va deixar la formació al País Valencià per presentar-se com a independent a les eleccions a la comunitat de Madrid al costat de Díaz Ayuso, però no ho va poder fer per decisió judicial. 

L'exdiputat a les Corts Valencianes per Ciutadans no portava prou temps empadronat a la ciutat de Madrid per formar part d'una candidatura electoral. Ayuso, però, el va premiar igualment, creant un nou organisme autonòmic, l'Oficina de l'Espanyol, i situant-lo al capdavant de l'ens.

ARXIVAT A:
Cs
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut