Pla mig de l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas, difosa pels responsables de la infraestructura amb motiu de la seva mort, el 8 d&…
Pla mig de l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas, difosa pels responsables de la infraestructura amb motiu de la seva mort, el 8 d'abril del 2020. (Vertical)

Mor a causa del coronavirus Joaquim Tosas, impulsor de l'ampliació del Port de Barcelona

ACN Barcelona.-Joaquim Tosas i Mir, president del Port de Barcelona entre els anys 1996 i 2004, ha mort aquest dimarts a causa del covid-19, segons han informat els responsables de la infraestructura portuària barcelonina. Tosas va ser l'artífex principal de l'ampliació del port i va endegar-ne la modernització, impulsant els aspectes estratègics que avui el defineixen com el concepte de Comunitat Portuària, la implantació del Pla de Qualitat, la innovació i les solucions telemàtiques o la relació port-ciutat, entre d'altres. Tosas va ser el primer president del port designat per la Generalitat, i va aconseguir la participació de les institucions catalanes, espanyoles i europees en l'ampliació de la infraestructura.

A banda, durant els vuit anys que va ser president es van aprovar els dos primers plans estratègics del port, el 1998 i el 2003. Aquests dos plans van servir per definir les línies mestres de la infraestructura, com ara la competitivitat i sostenibilitat al servei del creixement econòmic de l'entorn i de la societat.La presidenta actual del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha definit Tosas com una persona "enèrgica i d'idees clares" i ha subratllat que va saber "concebre un port modern, internacional, orientat al client". També ha destacat les seves "tenacitat" i "capacitat de treball".

Anar al contingut