Lloret de Mar

Més de 3.000 persones encara sense llum una setmana després de la nevada

Endesa dóna per solucionats la majoria dels problemes de llum, una setmana després de la nevada històrica de dilluns. Tot i això, admet que encara hi pot haver alguns nuclis residuals a les fosques. De fet, encara queden una mica més de 3.000 persones sense llum, més de la meitat, de la comarca de la Selva. L'elèctrica assegura que ja s'ha solucionat la caiguda d'una línia d'alta tensió que diumenge a la nit va inhabilitar la subestació que connecta Tordera amb Lloret de Mar. Les 100.000 persones que, segons Protecció Civil, van quedar afectades, tornen ara a tenir subministrament elèctric. Eren residents de Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Santa Cristina d'Aro i Lloret de Mar.

Actualitzat
Aquest diumenge plovia sobre mullat a la Costa Brava. Quan encara hi havia 3.000 persones que no havien recuperat el subministrament des de la gran nevada de dilluns passat, una nova avaria deixava uns 80.000 abonats més a les fosques una altra vegada. La causa era la caiguda d'un cable d'alta tensió, i els operaris hi han treballat tota la nit per arreglar-la.

Tossa de Mar quedava completament a les fosques i el 40% de Lloret es trobava en la mateixa situació. També altres punts de la Costa Brava es van veure afectats, com Platja d'Aro, Castell d'Aro o Sant Feliu de Guíxols. Fecsa-Endesa assegura que ha pogut reparar aquesta incidència i que els clients afectats tornen a tenir subministrament.

Malgrat això, segons informacions de la Conselleria d'Interior, encara queden més de 3.000 persones sense subministrament, a causa de la nevada de fa una setmana. La falta de subministrament afecta sobretot municipis de Girona i de la Selva, comarca que concentra més de la meitat dels afectats.

A més, tres centres sanitaris de la demarcació de Girona encara funcionen amb generadors elèctrics. Es tracta del centre d'atenció primària (CAP) de Caldes de Malavella i Cassà de la Selva i l'Hospital Comarcal de Blanes. La resta de centres funcionen amb normalitat, segons un comunicat de la Conselleria de Salut.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut