El robot intenta ara trobar el pescador que continua desaparegut (EFE/Salvament Marítim)

Localitzen amb un robot el vaixell enfonsat a Santander i continua la recerca del desaparegut

En el naufragi del pesquer van morir dos dels deu tripulants

Un robot de Salvament Marítim ha localitzat, aquest diumenge, el pesquer Vilaboa Uno, que es va enfonsar fa una setmana, amb deu tripulants a bord, davant la costa de Santander

El vaixell és a 120 metres de profunditat i ara les tasques se centren a intentar accedir a l'interior, on els equips de rescat creuen que va quedar atrapat l'únic tripulant que continua desaparegut després del naufragi, el maquinista de l'embarcació, de nacionalitat peruana.

El robot Rov comanche està preparat per submergir-se fins i tot en condicions difícils del mar (EFE/Salvament Marítim)

La matinada de dilluns passat, després d'avisar Salvament Marítim d'una via d'aigua en el casc del Vilaboa Uno, diverses embarcacions que eren a la zona van anar ràpidament a socórrer el pesquer. El vaixell, però, es va enfonsar ràpidament. Tot i això, es van aconseguir rescatar set tripulants amb vida. Dos més, però, van acabar morint per hipotèrmia.

Les operacions del robot Rov Comanche estan dirigides des del vaixell Don Inda, arribat des de Ferrol fins a Santander. Al mateix temps, també hi ha dos helicòpters que continuen buscant per aire, mentre que per mar són tres les patrulleres que rastregen la zona.

La recerca l'està coordinant el Centre de Salvament Marítim, a Santander (EFE/Pedro Puente Hoyos)

Un naufragi inexplicable

Els motius que van provocar el naufragi encara són una incògnita. No s'explica què va poder passar, ja que quan el vaixell es va enfonsar, el mar estava totalment calmat i, a més, la nau no anava carregada.

Al mateix temps, els familiars de les víctimes han denunciat falta d'informació per part de les autoritats sobre les circumstàncies de l'accident.

 

ARXIVAT A:
PescaCantàbria
Anar al contingut