Les firmes constructores han demanat diverses vegades la represa de l'obra pública

L'obra pública contractada per la Generalitat es reprèn a partir d'aquest dijous

La represa de l'activitat constructora serà gradual i activarà sobretot projectes relacionats amb la mobilitat, com les obres de la línia 5 del metro

Actualitzat

El govern aprova la represa de l'obra pública a partir d'aquest dijous. Fins ara només es treballava en els projectes considerats urgents.

Aquesta represa es produirà sempre que es garanteixin les mesures de seguretat i salut pública i es farà per fases.

A partir del 7 de maig, es reprendran obres fora de nuclis urbans i en transports, és a dir obres d'edificació en equipaments públics i monuments existents, obres d'edificació de nova construcció i intervencions arqueològiques.

També es reprendrà l'obra civil en espais oberts com poden ser les obres de carreteres i camins rurals, recs, obres hidràuliques i de sanejament, obres portuàries o obres ambientals que s'executin fora dels nuclis urbans de les poblacions; a més de les obres civils de transports, com el metro, el tren i les estacions d'autobusos.

 

Prioritat, la mobilitat

La decisió de la Generalitat activarà en primera instància les obres relacionades amb la mobilitat. Així, a Barcelona i l'Àrea Metropolitana es completarà l'ampliació de carrils i millora d'accessos de la C-58 a l'alçada de Terrassa.

També es reprendan les obres de l'estació de metro de la línia 5 Ernest Lluch i l'adaptació de les andanes de metro a persones amb mobilitat reduïda de les parades de Plaça Espanya i de Maragall (metro).

Pel que fa a la comarca del Bages, el tram de la C-55 entre Collbató i Castellbel. I en el cas de Girona, un exemple seria el tram de la C-66 a l'alçada de Serinyà.

 

A partir del 21 de maig, es reactivaran aquelles obres que impliquin una interacció sectorial controlada amb usuaris o persones alienes a l'obra. També es treballarà en habitatges buits o relacionats amb famílies vulnerables.

Quan el Departament de Salut ho determini, però no abans del 28 de maig, la represa es durà a terme respecte d'obres d'edificació de l'àmbit sanitari i assistencial. A partir d'aquesta data, es reactivarà la resta de tipologia d'obres.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut