Barcelona

Les Drassanes de Barcelona acullen la quinzena edició del Saló d'Antiquaris, amb més de 10.000 peces exposades

El Saló d'Antiquaris s'ha tornat a instal·lar a les Drassanes de Barcelona. En aquesta edició, s'hi exposen més de 10.000 obres d'art d'un mínim de cent anys d'antiguitat. Un sector, el de les antiguitats, que cada vegada atreu més inversors, però, atenció, els col·lecionistes adverteixen que cal anar molt alerta que no els vulguin vendre gat per llebre. El Saló, que ocupa una superfície d'uns 2.000 metres quadrats d'aquest emblemàtic edifici gòtic barceloní, alberga 32 expositors.

Actualitzat
Dues pintures dels artistes catalans Ramon Casas i Santiago Rusiñol, valorades en més de 200.000 euros, així com una escultura grega de marbre blanc, són algunes de les peces estrella del XV Saló d'Antiquaris de Barcelona, que obre les seves portes a les Reials Drassanes de la capital catalana.

El món de les antiguitats és un mercat que mou molts diners i segons els experts, és la tercera opció d'inversió després de la vivenda i els productes financers. Precisament, aquest saló és també un lloc de trobada de moltes persones que opten per aquesta opció.

El problema és que les antiguitats són uns dels objectes preferits dels estafadors, per això s'aconsella anar a certàmens com aquest, on totes les peces passen per una comissió d'experts que en certifiquen l'autenticitat.

Però al saló, a part d'inversors, també hi va un públic aficionat a col·leccionar aquest tipus d'objectes i s'espera que enguany hi acudeixin més de 16.000 visitants, xifra que es va assolir l'any passat.

Relíquies del passat

S'hi pot trobar més de 10.000 peces que han de tenir com a mínim un segle d'antiguitat. Entre elles hi ha un tapís francès del 1680 que va ser destruït durant la Revolució Francesa i encara s'hi poden veure els talls d'una destral.

Hi peces d'art asiàtic i oriental, ceràmica, mobles auxiliars, objectes de bronze, porcellana i marfil, o catifes, llibres i joies, entre les quals rellueix una peça del segle XVII en forma de creu de vidre de roca i or esmaltat.

El Saló d'Antiquaris, dirigit per Paco Flaqué, tancarà les seves portes el pròxim dia 29.
Anar al contingut