Madrid

L'assassí de Carrasco podria ser un tirador expert alliberat d'ETA

Les forces de la lluita antiterrorista continuen recollint informació per intentar descobrir qui va assassinar l'exregidor socialista Isaías Carrasco, on es troben els assassins i poder, així, detenir-los. La investigació ha permès per ara certificar que les bales utilitzades en l'homicidi són del calibre 9 mil·límetres parabellum, la munició utilitzada habitualment per ETA. També s'apunta que l'autor material dels cinc trets que van acabar amb la vida de Carrasco era un bon tirador i expert. Els ho fa pensar els trets junts, precisos i sense disseminar-se. Per això pensen que es tracta d'un membre alliberat d'ETA, a sou de l'organització.

Actualitzat
Els membres alliberats d'ETA tenen més pràctica de tir i estan més acostumats a accions com la que va acabar amb la vida de l'exregidor socialista de Mondragón que no pas els etarres legals, no fitxats per la policia. És per aquest motiu que fonts de la lluita antiterrorista apunten que l'autor material del crim podria tractar-se d'un d'aquests membres a sou de l'organització.

Per la trajectòria de les bales, a més, la policia creu que l'assassí es tracta d'un home alt, de més d'1,80 metres d'altura. Una altra persona l'estava esperant en un cotxe per fugir del lloc dels fets.

De moment els investigadors no han pogut determinar si els etarres que van cometre l'atemptat són els membres del comando Biscaia Jurdan Martitegi Lizaso i Arkaitz Goikoetxea Basabe, tots dos de gran estatura. No es descarta que l'acció terrorista l'hagi pogut perpetrar un comando arribat des de França que, potser, va tenir la cobertura d'activistes del País Basc.

Isaías Carrasco va veure's sorprès pel seu assassí cap a dos quarts de dues del migdia, després d'entrar al cotxe per anar a treballar. Abans de poder arrencar, l'etarra va efectuar cinc trets a través del parabrisa a un metre i mig de distància que van impactar al cap de l'exregidor, al coll, dos cops a l'abdomen i al braç.

La víctima va poder sortir del cotxe, aparcat al carrer Navas de Tolosa, i arrossegar-se un tros fins al centre de la calçada, on va caure desplomat i on el van trobar la seva dona i filles, que havien sentit els trets des de casa.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut