La Fiscalia investiga la mort de 22 avis en residències de Capellades i Olesa

Aquest dilluns, la Fiscalia General de l'Estat va obrir diligències per determinar si algunes residències de gent gran tenen males condicions de salubritat en plena crisi del coronavirus
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert una investigació per aclarir la mort per coronavirus de 22 persones grans a les residències d'avis de Capellades i Olesa de Montserrat des de la setmana passada.

Un primer brot va afectar inicialment el centre de Capellades, on s'hi han registrat 13 morts, i poc després es va saber que hi havia una altra infecció en una residència d'Olesa de Montserrat, que ha causat 9 víctimes. Tant Capellades com Olesa són municipis propers a Igualada, on hi ha el principal focus de Covid-19 de Catalunya.

La investigació de la Fiscalia Superior de Catalunya arriba després que la Fiscalia General de l'Estat decidís obrir diligències per determinar si algunes residències de gent gran tenen males condicions de salubritat.

Aquest dilluns va transcendir que les forces armades havien trobat almenys dos cadàvers de persones en llits de residències on hi havia persones vives fent-hi vida amb normalitat.

 

 

Diligències a les fiscalies de Manresa i Martorell

El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha donat ordre als fiscals de Manresa i Martorell, els partits judicials on pertanyen les residències, perquè obrin diligències d'investigació per aquests casos.

El ministeri públic també està controlant l'activitat de les residències de gent gran i ha sol·licitat informació al govern de la Generalitat.

Preguntada en roda de premsa, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que a Capellades s'hi ha fet una inversió especial per ajudar a "sectoritzar" la residència i separar els pacients amb coronavirus dels que no en tenen. Alguns malalts han estat traslladats a l'UCI de l'Hospital d'Igualada.

 

 

Olesa reclama una "actuació urgent" a la Generalitat

D'altra banda, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat va reclamar aquest dilluns a la Generalitat una "actuació urgent" per poder contenir el brot de la residència Santa Oliva per poder garantir l'atenció dels residents que no s'han contagiat:

"La situació a la residència és crítica especialment per la falta de personal, ja que gran part de la plantilla està de baixa. Precisament, i preveient que la situació es pogués complicar, al llarg de tota la setmana passada, l'Ajuntament d'Olesa ja va reclamar solucions a la Generalitat, que és l'administració responsable del centre, i les peticions es van intensificar aquest diumenge"

 

Exterior de la residència Santa Oliva d'Olesa de Montserrat (ACN / Àlex Recolons)

 

Les residències de gent gran són un dels espais de més risc en l'actual crisi sanitària. Un total de 212 persones han donat positiu per coronavirus en una setantena de residències de Catalunya, tan públiques com privades.

Entre aquest cap de setmana i dilluns, la Generalitat va repartir 50.000 mascaretes i guants per millorar l'atenció i prevenir el contagi a les residències de gent gran.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut