Imatge de l'accés a la residència geriàtrica Santa Oliva d'Olesa de Montserrat (ACN / Àlex Recolons)
Imatge de l'accés a la residència geriàtrica Santa Oliva d'Olesa de Montserrat (ACN / Àlex Recolons)

Cinc morts per coronavirus en una residència d'avis d'Olesa de Montserrat

Ja hi ha confirmats 104 casos de coronavirus en residències per a gent gran

RedaccióActualitzat

Un brot de coronavirus que preocupa les autoritats sanitàries és el que s'ha detectat a la residència d'avis Santa Oliva, d'Olesa de Montserrat. Hi han mort 5 persones que hi residien i 10 persones més estan ingressades a l'Hospital de Martorell.

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha explicat que ja s'han pres les mesures necessàries per atendre tots aquests casos, així com per aplicar els protocols establerts pel Departament de Salut. L'Ajuntament també ha recalcat que està en contacte permanent amb els responsables de la residència d'avis, que té una capacitat de 106 places.

A Catalunya hi ha 104 persones que viuen en residències de gent gran que tenen diagnòstic positiu de coronavirus SARS-CoV-2, segons informen els centres residencials públics i privats del país. Aquestes persones estan aïllades, estan en tractament i la seva atenció segueix els protocols estrictes marcats pel Departament de Salut.

Aquesta setmana s'ha detectat un altre brot de coronavirus en una residència de Capellades. Sis residents de la Fundació Privada Consorts Guasch han mort per l'epidèmia de coronavirus.

A Catalunya hi ha 64.093 persones grans que viuen en residències públiques o privades.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha establert un sistema de recollida d'informació amb l'objectiu de fer un seguiment de l'impacte del coronavirus a les residències de gent gran. Aquesta informació és clau per activar la resposta més adequada en funció dels diferents serveis de cada territori.

En 114 centres residencials que acullen persones grans, discapacitats i persones amb problemes de salut mental s'han donat casos de malats amb simptomatologia o diagnòstic de coronavirus SARS-CoV-2.

En aquests centres s'ha  reorganitzat la manera com es distribueixen els kits de protecció per atendre casos amb simptomatologia positiva del coronavirus. A partir d'ara es dotarà de material les residències cada vegada que arribin a un llindar crític d'existències.

Des del Col·legi de Metges de Barcelona s'ha fet una crida a auxiliars d'infermeria que es vulguin oferir per reforçar l'atenció en l'àmbit de les residències per a gent gran, dependents o persones amb problemes de salut mental:

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut