Julen va morir el mateix dia que va caure al pou, segons l'autòpsia

RedaccióActualitzat

El cos de Julen que han trobat els miners i la Guàrdia Civil, de matinada al fons del pou, tenia un fort cop al cap, politraumatismes i erosions compatibles amb la caiguda que li haurien causat la mort el mateix dia. Això és el que es desprèn de l'autòpsia que cinc forenses de l'Institut de Medicina Legal han practicat al cadàver del nen.

L'informe també explica que el nen va caure de peus i que el cop al cap podria ser degut a l'impacte de pedres que li haurien caigut a sobre.

El resultat de l'autòpsia s'ha enviat al jutjat d'instrucció número 9 de Màlaga, que porta les diligències i que haurà de determinar tant les causes com les hipotètiques responsabilitats en la mort del menor. 


Diumenge, el funeral

Acabada l'autòpsia, el fèretre ha arribat aquest dissabte a la tarda al tanatori de la barriada malaguenya d'El Palo, on, des del matí, familiars, amics i veïns han fet costat als pares del nen durant tot el dia. L'entrerrament s'ha fet aquest diumenge al migdia.

El cos sense vida del nen va ser localitzat de matinada i traslladat a l'Institut de Medicina Legal de la zona, on cinc metges forenses han participat en l'autòpsia.

 

 

L'Ajuntament de Màlaga i el de Totalán han declarat tres dies de dol oficial per la mort del nen de dos anys.


Pou tapat per una placa d'acer

Els pous de Totalán s'han tapat amb una placa d'acer de 600 quilos, a l'espera de l'ordre judicial per segellar-los.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha definit el rescat com una tasca d'enginyeria humanitària i ha explicat que ara la Guàrdia Civil ja investiga, per ordre de la jutge, les circumstàncies de l'accident.

Trobar el cos del nen s'ha convertit en el rescat més complex fet mai a Espanya. A la zona de l'excavació, hi queden avui només les màquines que estan a dins de la zona intervinguda per l'autoritat judicial. L'observació d'aquesta àrea també serà clau per entendre què va passar avui fa 13 dies.

 

ARXIVAT A:
Julen
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut