Francesc Homs, entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio"
Francesc Homs, entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio"
Barcelona

Homs: "La Generalitat ja està intervinguda, hem perdut tota autonomia financera"

El diputat Francesc Homs està convençut que el referèndum es farà perquè "a un poble no l'aturen" i creu que només la divisió interna pot posar-ho en risc

RedaccióActualitzat

El diputat del Partit Demòcrata, Francesc Homs, alerta que, "de facto", la Generalitat ja està intervinguda. És en aquest sentit que Homs demana que ningú es deixi impressionar per l'amenaça de l'Estat d'aplicar l'article 155 de la Constitució:

"No mitifiquem això del 155, perquè potser jo ara donaré un titular, perquè la Generalitat ja està intervinguda, hem perdut tota autonomia financera. No hi ha autonomia política sense autonomia financera."

Aquestes declaracions les ha fet Francesc Homs en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", tres dies abans que comenci el seu judici al Tribunal Suprem de Madrid. Homs ha assegurat que les decisions judicials dels últims mesos i les querelles contra el Parlament i el govern de la Generalitat es fan per ideologia i "estan enfonsant l'estat de dret i la mateixa democràcia". Per Homs, la querella que es va saber aquest dijous és, clarament, una mesura que la fiscalia adopta per motius ideològics, i els qualifica de rucs.

"És exactament la mateixa medecina que han aplicat ara amb la mesa del Parlament. Han dit: 'Aquí presentarem querelles, però no perquè hagin comés un delicte, perquè són independentistes.' És a dir, per la seva ideologia."

S'ha mostrat convençut que el referèndum es farà quan ho decideixi el govern i creu que l'Estat no té eines per impedir-ho de cap manera.

"De debò algú creu que ens impediran que votem? En tenim el cul pelat, de fer votacions." 

Alerta, però, que només podria espatllar la celebració d'un referèndum la divisió interna a Catalunya. Però el diputat del PDeCAT veu cada cop més unitat política.

"L'única cosa que pot posar en perill el referèndum som nosaltres mateixos. Si en algun moment ens emboliquem entre nosaltres, ens falla la unitat o ens marquem més del compte. Però jo veig que la unitat cada cop es va travant més. La resposta de Nuet la poso d'exemple."

Davant del judici que comença dilluns al Tribunal Suprem, Homs ha dit que està "a punt, amb moltes ganes i amb la conciència tranquil·la".

Anar al contingut