Londres

Gordon Brown no assistirà a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Pequín

El primer ministre britànic, Gordon Brown, no assistirà a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olimpics de Pequín. Segons ha informat la cadena pública BBC, l'encarregada de representar el Regne Unit a l'inici dels Jocs serà la secretària d'Estat, Tessa Jowell. El primer ministre sí que assistirà, en canvi, a la cerimònia de cloenda, en què Londres rebrà el relleu olímpic. Fonts de Downing Street han intentat desvincular l'anunci d'un possible boicot als Jocs i han assegurat que en cap moment s'havia previst la presència de Brown a la cerimònia inaugural.

Actualitzat

Segons els portaveus del govern britànic, l'anunci de l'absència de Gordon Brown a l'acte inaugural dels Jocs no implica, en cap cas, un canvi de plans, ja que mai no s'havia dit que fos ell qui representaria el Regne Unit en aquest acte.

De fet, el mateix Gordon Brown va assegurar fa uns dies en roda de premsa que el seu país no boicotejaria els Jocs Olímpics ni cap de les cerimònies previstes.

L'anunci que només anirà a la cloenda arriba, però, pocs dies després dels incidents que hi van haver a Londres durant el pas de torxa olímpica i un dia abans que el Parlament Europeu voti una resolució per demanar als líders de la Unió Europea que es plantegin el boicot comú a la cerimònia d'obertura si les autoritats xineses no donen mostres de voler dialogar per resoldre el conflicte del Tibet.

Anar al contingut