Londres

Google hauria invertit 80 milions en una empresa de jocs socials

Google amplia sempre que pot les seves operacions. Ara podria passar amb un salt de gegant cap al sector dels jocs socials. Amb una inversió prou important i amb efectes per a d'altres empreses. Cada vegada que l'aranya Google es mou, se sacseja la gran teranyina d'internet... i sempre hi ha una mosca despistada que no interpreta bé el tremolor.

Actualitzat
Google es podria passar d'una manera directa al negoci dels jocs si es confirma la informació que la publicació especialitzada "TechCrunch" ha fet pública i de la qual s'ha fet ressò també la BBC.

Segons aquesta informació, Google hauria arribat a un acord amb Zynga, l'empresa que ha desenvolupat els jocs socials més exitosos dels últims anys, entre els quals hi ha la seva versió de pòquer, "Mafia Wars" i "Farmville", el simulador de granja que ha enganxat milions de persones arreu del món, sobretot a través de Facebook.

L'acord inclouria una inversió d'entre 80 i 160 milions d'euros, de manera que Google entraria de ple en l'empresa i el negoci. Hi ha la possibilitat que d'aquesta manera s'estigui creant una nova branca, Google Games, que lideraria el sector si més no en l'apartat de jocs socials, que han tingut molta fortuna per la seva vinculació a les xarxes. Jugar a ser la màfia o a portar una granja en expansió des d'una aplicació de Facebook demana menys esforç que altres opcions i té la virtut que permet que un usuari jugui amb els seus contactes a la xarxa.

Aquesta operació podria tenir conseqüències importants per a d'altres empreses. Zynga té el seu sistema de pagament amb PayPal, empresa líder en el sector, i és un dels clients més importants, però si s'arribés a un acord els analistes creuen que l'opció seria recórrer a l'empresa que Google té en aquest camp i, per tant, seria previsible que PayPal fos rellevat per Google Checkout.

Zynga és una empresa amb beneficis que pel primer semestre de 2010 anunciarà uns ingressos propers als 300 milions d'euros.

Anar al contingut