El grup Gertrudis se separa
El grup Gertrudis se separa (Gertrudis)

Gertrudis se separa i anuncia una última gira per acomiadar-se dels escenaris

Durà el nom "Ens veiem a les places" i posarà punt final a més de 20 anys del grup de rumba catalana

RedaccióActualitzat

Gertrudis se separa. Ho han anunciat en un vídeo compartit a les seves xarxes socials on expliquen que s'acomiadaran dels escenaris i de la música després de més de 20 anys, i ho faran amb una última gira aquest 2024 que tindrà el seu darrer concert el 23 de novembre a Razzmatazz.

En el comunicat oficial on anuncien la seva separació, els integrants expliquen per què és el moment d'acomiadar-se:

"Hem aconseguit un somni i la nostra responsabilitat és controlar-lo i decidir-ne el final com a bons autors de la nostra obra. Ara que encara tenim forces volem ser conscients d'aquest final de la història, volem participar-hi amb els cinc sentits. És per això que el viatge s'acaba aquí.

Diem adéu a 25 anys de trajectòria per tot un país i gran part de l'estranger i diem adeu donant les gràcies."

 

"Gertrudis s'atura, el viatge s'acaba aquí"

En aquest vídeo, acompanyat del seu tema "abans que s'acabi el món", es poden sentir les frases amb què el grup ha volgut dirigir-se als seus seguidors a tall d'agraïment: "S'ha fet realitat tot allò que vam somiar avorrits a la Garriga, el nostre poble", "generacions que han passat el nostre missatge a les següents generacions" o "per donar-vos les gràcies fem aquesta última gira. Amb nostàlgia, però plena de força."

El vídeo, que rememora alguns dels moments més destacats dels garriguencs, també inclou imatges del grup des dels seus inicis fins ara: concerts, imatges quotidianes, festivals i viatges al llarg dels últims 25 anys.

"Gràcies per deixar-nos traçar un camí de somni! Gràcies per ser-hi i per deixar-nos ser amb vosaltres! Ens veiem a les places!"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GERTRUDIS (@gertrudisband)


Gertrudis va fer-se popular el 2003 amb el seu primer disc "Teta", tot i que ja feia uns anys que feien música al seu poble.

Un grup d'amics que més endavant van acabar definint allò que feien com a rumba catalana, tot i que també han fet cançons en castellà.

Al llarg de la seva trajectòria han col·laborat amb músics com Pau Donés (Jarabe de Palo), Jazzwoman, Doctor Prats o Chambao, amb més de nou discos publicats i concerts arreu del món.

 

ARXIVAT A:
CulturaMúsica
Anar al contingut