L'ERTO durarà fins al desembre (3Cat)

Freixenet acorda amb els sindicats un ERTO fins al desembre pels efectes de la sequera

L'expedient, per motius de producció, afectarà els treballadors de Freixenet i Segura Viudas, amb una reducció de la jornada d'entre un 20 i un 50%
Redacció Actualitzat
TEMA:
ERTO

El grup Freixenet ha arribat a un acord amb els sindicats per aplicar una reducció temporal de la plantilla que començarà el 13 de maig i està previst que duri fins al 31 de desembre. Es tracta d'un ERTO per motius econòmics, tècnics i organitzatius o de producció, que expliquen "per fer front a la falta de raïm i de vi base, provocada per l'extrema sequera que va augmentant des de 2021".

Els treballadors de Freixenet i Segura Viudas veuran reduïda la jornada laboral entre un 20 i un 50% durant aquests mesos.

La intensitat de la mesura s'adaptarà a l'època de l'any i els efectes derivats de la sequera, segons el comunicat que han fet públic després d'una negociació que l'empresa ha qualificat de "ràpida i constructiva".

A canvi, han pactat amb la plantilla ajudes complementàries a la prestació d'atur fins a arribar al 95% del sou.

La setmana passada, Freixenet va anunciar la presentació del primer gran expedient de regulació temporal d'ocupació atribuït a la sequera com a força major, amb 615 treballadors afectats, però el govern va rebutjar aquest supòsit de "força major" perquè només es pot acreditar quan hi ha elements "imprevisibles i inevitables" i va denegar l'ERTO. 

Ara, el Departament d'Empresa i Treball no haurà d'autoritzar aquest nou expedient de la companyia controlada majoritàriament pel grup alemany Henkel.

Paral·lelament, empresa i sindicats també han acordat protegir a determinats col·lectius, pagues extres i vacances.

 

ARXIVAT A:
Sequera Drets laborals Empresa ERTO
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut