França vol prohibir per llei que es destrueixi la roba que no es ven

França vol prohibir per llei que es destrueixi la roba que no es ven

La intenció és fer la indústria de la moda més sostenible i menys contaminant, i evitar que es cremin els excedents de roba

RedaccióActualitzat

França prepara una llei per prohibir que les empreses tèxtils cremin els seus excedents de roba i, així, poder fer la indústria de la moda més sostenible i menys contaminant.

Segons publica Women's Wear Daily, la idea és una de les 50 propostes per posar en pràctica iniciatives d'economia circular i està impulsada per Brune Poirson, secretaria d'Estat del Ministeri de Transició Ecològica. Les sancions podrien arribar als 450 euros per cada peça cremada.

 

Les marques de roba són les que decideixen què fan amb els seus excedents. L'any 2018 es va saber que Burberry hauria cremat roba i accessoris per valor de més de 33 milions de dòlars. Posteriorment van decidir acabar amb aquesta pràctica. Hi ha altres marques que també cremen els seus excedents, o bé per evitar que els competidors en facin còpies o bé per treure estoc de roba dels magatzems.

 

Indústria més sostenible

El consum de "fast fashion", roba manufacturada ràpidament i a baix cost perquè les tendències de les passarel·les arribin a les botigues de gran consum a preus accessibles, és una de les pràctiques que més excedents de roba genera.

Amb l'objectiu de reduir els costos medioambientals de "fast fashion" i de fer la indústria de la moda més sostenible, l'any 2015 la Unió Europea va crear l'European Clothing Action Plan, una iniciativa que busca millorar el cicle de la roba, des de l'obtenció de les fibres fins al reciclatge de les peces.

Del 22 al 28 d'abril es fa la Fashion Revolution Week per reivindicar unes millors condicions per a les persones que hi treballen i per exigir a la indústria que sigui més neta amb els recursos que consumeix. Aquesta iniciativa va néixer després de l'esfondrament d'una fàbrica tèxtil a Bangladesh, l'any 2013, on van morir 1138 persones.

Per conscienciar la gent sobre aquet tema s'organitzen activitats en més de 100 països. A Barcelona se celebra l'exposició "Desvestint el gènere" i tallers de creació de roba de segona mà per fomentar-ne el reciclatge.

Per donar suport a la iniciativa, les xarxes demanen transparència a la indústria tèxtil amb els hastags #WhoMadeMyClothes #QuienHizoMiRopa

ARXIVAT A:
Medi ambientModa
Anar al contingut