França registra 13.215 positius en 24 hores i aplica més mesures restrictives

A França, els tests PCR són gratuïts i l'angoixa per l'augment de circulació del virus col·lapsa els laboratoris

Actualitzat

El nombre de casos de coronavirus confirmats al món ja sobrepassa els 30 milions. Els Estats Units, l'Índia i el Brasil són els països que més en tenen, però també a Europa els índexs d'infeccions augmenten de manera exponencial.

França ha batut aquest divendres el seu propi rècord de positius: 13.215 casos en 24 hores han obligat el govern a prendre mesures restrictives, tot i que per la comunitat mèdica no són suficients. Des de l'inici de la pandèmia, França acumula 428.696 positius i 31.249 morts per la Covid-19. 

Dels 101 departaments francesos, 92 es troben en situació de vulnerabilitat moderada o alta i registren una forta circulació del coronavirus. Lió i Niça, amb més de 150 casos per cada 100.000 habitants, són dues de les ciutats que viuen un fort rebrot de la pandèmia. Els hospitals han multiplicat els ingresos i hi ha més de mig miler de llits a cures intensives ocupats per malalts de Covid.

Les autoritats han adoptat noves mesures restrictives per mirar de contenir l'expansió del virus i, des d'aquest divendres no hi pot haver reunions de més de deu persones en espais públics. 

A França, els tests PCR són gratuïts i l'angoixa per l'augment de circulació del virus col·lapsa els laboratoris.

 

Aquesta és la cua davant la seu del districte 19 de París. Però podria ser la de qualsevol altre laboratori de la capital francesa. Adji Dramé, coordinadora del laboratori municipal, assegura que hi ha persones que es fan la prova cada setmana.

Es prioritza, es planifica, però per iniciativa pròpia dels sanitaris. La comunitat mèdica i científica fa setmanes que recorda al govern francès que testar és la prioritat, i li demana que marqui millor les pautes. 

Christophe Prudhomme, portaveu associació Metges d'Urgències de França:

"Sempre s'estigmatitzarà la minoria de persones que abusen del sistema. Però el problema no és aquest. El problema és que el sistema no està organitzat per fer els testos necessaris."


El govern ha començat a escoltar els professionals sanitaris i ha autoritzat les proves amb tests d'antígens, més ràpids de fer que les PCR ja que es fan amb mostres de saliva. Aquestes proves més senzilles es faran només a les persones que tinguin símptomes de Covid. Les mostres nasofaríngees, les PCR, es mantindran com a tests de referència per al diagnostic. 

Els tests PCR són gratuïts a França
Els tests PCR són gratuïts a França (Reuters / Éric Gaillard)
ARXIVAT A:
Coronavirus França
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut