Tenis

Ferrer i Nadal es classifiquen per a les semis de Xangai després de la victòria de l'alacantí sobre Gasquet

David Ferrer està imparable. El seu estat de forma és envejable i el seu tenis està elevant-se partit a partit a uns nivells que fan por. Por, per la qualitat que destil·la. Després de Djokovic i Nadal, l'alacantí s'ha desfet de Gasquet amb un doble i contundent 6-1. Això, sumat al fet que el manacorí ha derrotat el serbi en el seu partit per un doble 6-4 fa que els dos ja estiguin classificats per a les semis del Masters. Divendres sabran qui seran els seus rivals: o Roddick, o Federer o González.

Actualitzat

No és un jugador mediàtic. Ha arribat al Masters sense fer soroll i malgrat acabar l'any com el quart millor tenista de la temporada. Tothom mirava Federer, Nadal i Djokovic. Ara, és ell el centre d'atenció.

I no n'hi ha per menys. David Ferrer està demostrant que, de moment, és el tenista més en forma dels que disputen el Masters. L'alacantí està desplegant un tenis sublim, superb, només al nivell dels grans campions. Ho saben prou bé -perquè ho han patit- Djokovic, Nadal i, des d'aquest migdia, Richard Gasquet.

Ferrer ha derrotat el francès en un partit que no ha tingut gens d'història a causa de la insultant superioritat de l'alacantí. L'espanyol s'ha imposat per un doble 6-1 i ha certificat la seva classificació a les semifinals del torneig com a líder del Grup Daurat.

Amb la seva victòria, Ferrer també ha permès que Nadal accedeixi a l'altra semifinal. Abans, el mallorquí havia complert la seva obligació i s'havia desfet de Djokovic. El dos tenistes coneixeran els seus rivals demà, quan es decideixi quin dels tres tenistes -Federer, González i Roddick- es mantenen vius. Tant Nadal com Ferrer intentaran emular el gran Manolo Orantes, únic espanyol a guanyar un Màsters. Va ser l'any 1976.

Nadal compleix 

Rafa Nadal s'ha refet de la derrota davant Ferrer amb una contundent victòria davant d'un dels seus màxims rivals del circuit, Novak Djokovic, per un doble 6-4. El balear s'ha aprofitat del joc erràtic del serbi, ja eliminat i sense opcions, per assegurar-se la classificació per a les semifinals del Masters. El manacorí confiava en una victòria de David Ferrer davant Gasquet per assegurar-se l'accés a la ronda següent. Ara Nadal haurà d'esperar fins demà per saber si és Roddick, Federer o González el seu pròxim rival. Amb la derrota, Djokovic, un dels tenistes revelació de l'any, s'acomiada del torneig sense cap triomf a favor seu.

Per alguna raó, Rafa Nadal i Novak Djokovic són dos dels millors tenistes del món: per partits com el d'aquest matí. Per un tenis agressiu i fort però també sobrat de qualitat tècnica. Per una lluita infatigable. Per punts llargs, agònics, emocionants com els disputats entre els dos jugadors en un partit del Masters en què Rafa Nadal s'hi jugava molt; d'una banda, la possibilitat d'accedir a les semifinals del torneig en cas de victòria, i de l'altra, imposar-se a un dels seus màxims rivals del circuit: l'excel·lent Novak Djokovic.

Així, el manacorí ha saltat a la pista amb molta mentalitat i ja des de l'inici ha començat a fer-li mal al serbi, avui totalment desaparegut, només present a ratxes, en moments molt puntuals.

En aquesta situació, Nadal no ha tingut gaires problemes per trencar-li el servei un parell de cops a Djokovic, i s'ha acabat imposant en el primer set per 6-4. La segona mànega ha començat pràcticament igual i el manacorí ha trencat el servei al serbi en el tercer joc per situar un esperançador 3-1. El guió semblava pràcticament calcat al del primer i aleshores Nadal ja no ha tingut problemes per mantenir l'avantatge i endur-se el set i el partit per un nou 6-4. Tots dos han deixat mostres evidents del seu tenis. Per alguna raó són el segon i el tercer tenistes del món.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut