Tenis

Espanya supera Israel 3-0 i jugarà la final de la Davis davant la República Txeca

Espanya jugarà la final de la Copa Davis per setena vegada en la seva història. L'equip d'Albert Costa no ha fallat davant Israel i aquesta tarda el doble format per Tommy Robredo i Feliciano López ha derrotat la parella Ram-Erlich per 7-6, 6-7, 6-4 i 6-2, per anotar el 3-0 en el global de l'eliminatòria i garantir-se l'accés a la final. Espanya es jugarà el títol com a local contra la República Txeca, que s'ha desfet de Croàcia per un altre contundent 3-0.

Actualitzat
Tommy Robredo i Feliciano López han complert amb la seva missió i han aconseguit per Espanya l'accés a la seva setena final de Copa Davis.

La parella de dobles ha derrotat el bon equip format per Andy Ram i Jonathan Erlich en un partit entretingut que ha començat molt igualat. El primer set s'ha hagut de resoldre al desempat ja que cap dels dos equips ha estat capaç de trencar el servei del seu rival. Al "tie-break", Espanya ha estat més inspirada i s'ha acabat imposant per 7-6.

Els israelians, però, no han acusat el cop i han començat la segona màniga amb una ruptura al seu favor. Els hebreus han mantingut aquest avantatge fins el 4-5, gràcies al seu bon joc a la xarxa. Amb 4-5 en el marcador, Espanya ha recuperat el servei i ha tornat a portar el set al desempat. Robredo i López, però, han desaprofitat fins a quatre pilotes de set mentre que Israel, en la seva primera oportunitat, no ha perdonat i ha guanyat la segona màniga per 6-7.

Espanya, que ha anat de menys a més, ha començat el tercer set amb moltíssima intensitat i en un obrir i tancar d'ulls ha situat un 4-0 en el marcador que ha estat definitiu. Tot i que els hebreus han pogut escurçar diferències i situar-se 5-4, Robredo i López no han desaprofitat l'avantatge per imposar-se 6-4.

La superioritat dels d'Albert Costa s'ha mantingut en quart set. El festival de la parella espanyola, esperonada sempre pel públic murcià, ha continuat i ja no ha donat opcions a Israel per capgirar el marcador. El defintiu 6-2 ha explicitat el domini d'Espanya i li ha servit per certificar l'accés a la final.

El rival serà la República Txeca

La República Txeca no ha perdonat i en la seva primera oportunitat ha sentenciat Croàcia per classificar-se per a la final de la Copa Davis. El doble integrat per Bedrych i Stepanek ha superat la parella formada per Zovko i Cilic per 6-1, 6-3 i 6-4, i ha situat així el 3-0 en el global de l'eliminatòria. En cas que Espanya acabés superant Israel, l'equip de Robredo, López, Nadal, Verdasco i companyia jugaria la final amb el factor camp a favor.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut