Espanya i França asseguren que no posaran diner públic per salvar l'empresa del túnel del Pertús

Els dos estats negocien com assumirien la infraestructura i asseguren que el pas de trens està garantit

RedaccióActualitzat

El govern espanyol i el francès asseguren que no posaran diner públic per salvar de la fallida l'empresa que gestiona el túnel transfronterer del Pertús. No volen tenir un segon "cas Castor" a un mes de les eleccions. TV3 ha pogut parlar amb el secretari d'estat d'infarestructures i amb el jutge que ha de resoldre el concurs de creditors.

El Ministeri de Foment ha estat contundent en la negativa a aportar fons públics per salvar l'empresa TP Ferro, participada a part iguals per l'espanyola ACS, propietat de Florentino Pérez, i la francesa Eiffage. Havien demanat a tots dos estats una aportació per eixugar una part del deute de 500 milions. França i Espanya negocien com assumirien la infraestructura i asseguren que el pas de trens està garantit.

Les aportacions públiques, per tant, no ajudaran TP Ferro, que és en la recta final del concurs de creditors. El 16 de juny és l'últim dia per presentar una proposta per refinançar el deute. El jutge mercantil que ha de resoldre el procés ha explicat a TV3 que tots els esforços se centren ara a trobar una solució amb els bancs.

Els estats espanyol i francès ja fa temps que negocien de manera discreta com assumiran aquesta infraestructura si finalment el procés acaba amb la liquidació. Sabem que s'han fixat un període de sis mesos per fer el traspàs de la gestió i decidir què passarà amb els 80 empleats que hi treballen. A més, els governs intentaran aferrar-se a la clàusula d'incompliment de contracte per no haver de fer front al pagament de la responsabilitat patrimonial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut