Emili Teixidor també ha rebut una litografia commemorativa. (Foto: ACN)
Emili Teixidor, amb la medalla que l'acredita com a doctor "honoris causa". (Foto: ACN)
Vic

Emili Teixidor, investit doctor "honoris causa" per la Universitat de Vic

L'escriptor i pedagog Emili Teixidor ha estat investit doctor "honoris causa" per la Universitat de Vic (UVIC). És la primera vegada que el centre universitari concedeix aquesta distinció. En la cerimònia, que ha omplert de gom a gom l'Aula Magna, Teixidor ha advertit que en un "tercer mil·lenni totalment tecnològic" caldrà "continuar llegint per ser capaços de pensar". Familiars i amics, com la productora de "Pa negre", Isona Passola, o l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall l'han acompanyat en l'acte.

RedaccióActualitzat
Teixidor ha alertat que "si prescindim completament de l'experiència literària, tindrem una visió molt empobrida del que és ser humà". Davant del perill de la "tirania tecnològica", l'autor de Roda de Ter ha assegurat que "el millor antídot" és "l'enorme dosi d'humanisme" de l'obra dels grans escriptors.

La vocació pedagògica i el valor inqüestionable de la seva obra literària -amb títols com "Pa negre" o "L'ocell de foc", en narrativa juvenil- són els motius pels quals se li concedeix el títol.

Anar al contingut