Barcelona

Els líders del futur govern d'entesa es reuneixen per tancar el programa de govern i l'organigrama

El primer candidat del PSC i candidat a investir-se com a president de la Generalitat aquest divendres, José Montilla, s'ha reunit dos dies abans amb els líders d'ERC i ICV-EUiA, Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Saura, per tancar l'acord de govern i l'organigrama de l'executiu. L'últim esborrany conegut fins ara del pacte de govern consta de 43 pàgines i evita pronunciar-se sobre qüestions que van resultar conflictives durant el mandat del tripartit, com la connexió elèctrica amb França o el Quart Cinturó. Encara no han transcendit els noms dels futurs consellers del PSC-CpC ni el detall de l'organigrama, que Montilla no vol revelar fins a la seva presa de possessió, prevista pel 28 de novembre.

Actualitzat
Pel que fa al programa de govern, fonts de les tres organitzacions polítiques que reediten el tripartit, PSC, ERC i ICV-EUiA, han assegurat que s'evidenciarà l'aposta per polítiques socials. Siguin quines siguin, el gruix fonamental del "full de ruta" del nou govern se sabrà aquest mateix dimecres, quan es presenti públicament el programa.

A més, en la trobada també s'ha tractat sobre l'organigrama de l'executiu. Encara no se saben els noms de tots els consellers, sobretot els del PSC, ja que ja s'han conegut alguns noms que encapçalaran carteres d'ERC i d'ICV-EUiA. Els tres líders també estan acabant de perfilar aquests aspectes.

Uns aspectes que s'estan tancant a 48 hores de l'inici del debat d'investidura al Parlament que ha d'acabar amb la votació que permeti a José Montilla ser investit president. Montilla, Carod-Rovira i Saura també ha treballat conjuntament per preparar aquest debat, que començarà dijous i s'allargarà fins divendres al vespre, i en el qual Montilla haurà d'exposar el seu programa de govern.
Anar al contingut