Teheran

El vicepresident de l'Iran, Rahim Mashaie, desmenteix que hagi dimitit

El vicepresident de l'Iran, Rahim Mashaie, ha desmentit la seva dimissió, que ahir va anunciar una televisió oficial. A través del seu portal d'internet, Mashaie diu que aquesta informació és un rumor i una mentida que han difós els enemics del govern. Mashaie, una persona controvertida pròxima al president Mahmud Ahmadinejad, havia estat nomenat per al càrrec fa tres dies. El sector més conservador del règim ha criticat la seva figura perquè es mostra partidari d'un acostament amb Israel. Tot plegat es produeix en un clima de tensió política al país, on l'oposició continua denunciant frau en les eleccions presidencials del juny.

Actualitzat
Diversos diaris oficials del règim i importants líders religiosos havien criticat Mashaie per unes declaracions de fa un any, on es mostrava partidari del diàleg amb Israel i els Estats Units. El conflicte havia posat en una situació delicada el president del país, Mahmud Ahmadinejad, que és parent de Mashaie.

L'aiatol·là Mohammed Khatami havia instat Ahmadinejad a substituir Mashaie abans de rebre més crítiques, i l'havia advertit que decisions com aquestes no canviarien els principis dels sectors conservadors. Ahmadinejad s'havia defensat dient que les paraules de Mashaie s'havien tergiversat. Fins i tot el guia suprem de l'Iran, Ali Khamenei, havia intervingut en el conflicte desaprovant les paraules de Mashaie i demanant la fi de la polèmica.
Anar al contingut