El rodatge de "Laia", a la recta final

Lluís Danès ha donat llum a les últimes seqüències de "Laia" després de tres setmanes laborioses de rodatge

Arenys de Mar ha estat l'escenari de "Laia", la novel·la de Salvador Espriu i que Lluís Danés ha rodat per a la televisió, aquest novembre. L'obra explica la història de Laia que neix en un un poble mariner (Sinera) on no hi encaixa, amb una societat opressiva, encallada en ella mateixa, plena de supersticions i tafaneries que controla les misèries dels personatges que hi viuen. La dona lluita i es rebel·la per fugir d'aquest entorn rònec que l'asfixia. Laia provoca una atracció pertorbadora però porta l'estigma de la desgràcia i la mort. Miranda Gas interpreta aquesta dona aspre tocada pel diable al voltant de la qual es van descabdellant la resta de personatges  principals de l'obra:  Ivan Benet (Querol), Roger Casamajor (Esteve), Miquel Fernández (Anton), Clàudia Benito (Anneta) i Anna Casas (Paulina).

Lluís Danés ha volgut mantenir el món oníric d'Espriu fent un tancat a la platja d'uns 30 metres de diàmetre amb fustes, una clausura rodona dins de la qual situa Sinera; un gran ventre on cada habitant del poble viurà el seu drama personal. Però, a part d'aquest tancat, el film també s'ha rodat en localitzacions reals i a la paltja d'Arenys. El director comenta que "sempre s'ha plantejat Espriu com una cosa dura i hermètica i aquí li hem donat un punt on els personatges són més grotescos, més de conte, amb un toc fellinià, que farà que el públic ho vegi d'una altra manera". A més, afegeix que "és una pel·lícula, explícita, dura, d'una violència continguda, però també respira erotisme i misteri". La vinculació de Danés amb Espriu ve de lluny. "Tereseta que baixava les escales" va ser l'estrena professional de Danés, muntatge que va fer l'any 1995 al Teatre Principal d'Arenys, amb motiu del desè aniversari de la mort del poeta. "Laia" és una coproducció de Brutal Media i TVC, amb la col·laboració de l'ICEC i l'Ajuntament d'Arenys de Mar.
 
Sinopsi: 
Laia és la història d'una dona que no es pot escapar del seu destí fatal. La protagonista destaca enmig d'una societat tancada, religiosa i masclista, on el paper de la dona queda relegat a una vida de submissió. Laia, però, és diferent i pagarà amb un alt preu aquesta seva diferència.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció:  Lluís Danès
Guió: Lluís Arcarazo i Maria Jaén,
          *basada en la novel·la de Salvador Espriu.
Producció executiva Brutal Media: Raimon Masllorens
Producció executiva TVC: Elisa Plaza
Intèrprets protagonistes: Miranda Gas (Laia), Ivan Benet (Quelot), Roger Casamajor (Esteve), Miquel Fernández (Anton), Clàudia Benito (Anneta), Anna Casas (Paulina)
Intèrprets secundaris:  Montserrat Carulla (Fragata), Joan Crosas (Fenoses), Jacob Torres (Quim), Boris Ruiz (Endalet), Pep Sais (sagristà Ventura), Pep Cruz (mossèn Gaspar), Anna Güell (Caterina), Itziar Castro (coixa fita), Tilda Espluga (Narcisa Mus), Vicky Peña (mare Laia), Pep Quintana (enterramorts), Quimet Pla (taverner), Albert Pla (músic captaire)
Director de fotografia: Emili Guirao
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut