Imatge d'arxiu del president del BCE, Jean-Claude Trichet (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu del president del BCE, Jean-Claude Trichet (Foto: Reuters)
París

El president del Banc Central Europeu insta Espanya i Itàlia a reduir el dèficit

El president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, ha demanat als governs europeus que accelerin les reformes per reduir el dèficit i posin en marxa com més aviat millor els acords de la cimera del 21 de juliol. L'autoritat monetària europea ha fet aquestes declaracions en una ràdio francesa.

Actualitzat
El president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, ha instat els governs de l'Eurozona, com l'espanyol i l'italià, a fer "els seus deures" per posar en marxa tan aviat com sigui possible les mesures acordades per l'Eurogrup el 21 de juliol. Una d'aquestes mesures és que el fons de rescat compri deute dels països de la zona euro als mercats secundaris.

El màxim responsable de la política monetària de l'Eurozona ha reiterat la seva exigència que els estats membres accelerin les mesures aprovades per reduir el dèficit i reafirmin el seu compromís amb el Pacte d'Estabilitat i Creixement.

El banquer francès ha admès que "ens enfrontem a la crisi més greu des de la Segona Guerra Mundial", i fins i tot ha advertit que "si no s'haguessin pres les mesures oportunes s'hauria convertit en la pitjor crisi des de la Primera Guerra Mundial".
Anar al contingut