EL PREMI GAUDI D'HONOR, a "Sala 33"

El dissabte passat, "Sala 33" ret homenatge a Pere Portabella, guanyador del Premi Gaudí d'Honor i emetrà el llargmetratge "El Silenci abans de Bach", i seguidament el curtmetratge "Mudanza", tots dos amb col·laboració de Televisió de Catalunya.

"El silenci abans de  Bach"és una aproximació a la música i a les disciplines i oficis que l'envolten a través de l'obra de Johann Sebastian Bach. Una mirada sobre les profundes relacions dramatúrgiques que existeixen entre imatge i música, de forma que no es concebi aquesta última com a simple subratllat subsidiari de la imatge, sinó com a subjecte paritari del relat. Portabella proposa un passeig pels segles XVIII, XIX i XXI de la mà de J. S. Bach.

El film està rodat gairebé tot en alemany. És una producció de Films 59 amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i el suport de l'ICIC i l'ICAA.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Pere portabella
Guió: Pere Portabella, Carles Santos i Xavier Albertí
Director de producció: Pasqual Otal
Intèrprets: Albert Brendemühl, Feodor Atkine, Christian Brembeck (Bach), Daniel Ligorio (Mendelssohn), Georg Christoph Biller (thomaskantor), Thomanerchor Leipzig (cor), Antonio Serrano (acompanyant del camioner), Ferran Ruiz (fill de Bach)
Director de fotografia: Tomàs Pladevall




"Mudanza"
És una producció de Films 59 amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i narra la història d' un equip professional de mudances que buida completament la casa museu de Federico García Lorca, a Granada.


Fitxa tècnica i artística:

Producció, direcció i guió: Pere Portabella
Director de fotografia: Elisabeth Prandi
Direcció de producció: Pascual Otal
Direcció de so: Albert Manera
Anar al contingut