El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando (EFE)
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando (EFE)
Madrid

El PP qualifica de "nazi" el 3-O i diu que ERC i CUP "desitgen que hi hagi morts"

El portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, acusa Puigdemont i Junqueras de dur a terme una política d'assetjament al discrepant

Actualitzat

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, és qui ha fet les acusacions més dures sobre la mobilització d'aquest 3 d'octubre a Catalunya: l'ha qualificat "de tipus nazi". En una entrevista a RNE, Hernando ha acusat Puigdemont i Junqueras de fer una política d'assetjament al discrepant.

"És una vaga claríssimament política, de tipus nazi, on el que s'ha fet i el que s'està fent és tallar les carreteres per part de multituds violentes amb l'únic objectiu d'intentar paralitzar Catalunya i fer com més mal a l'economia de Catalunya, millor."

Segons el portaveu popular, el govern català està "consternat" perquè l'1 d'octubre va haver-hi "molts més milions" de catalans que es van quedar a casa en el que ha considerat un "acte d'heroïcitat", malgrat l'"assetjament personal" que creu que van patir per part de tota la "maquinària" de la Generalitat.

Sobre els fets de diumenge, Hernando ha criticat que "un dels principals dirigents d'ERC" va fer un tuit dirigint-se a la BBC dient que l'home de 70 anys que va patir un infart al barri de la Mariola de Lleida havia mort.

"Tinc la sensació que Esquerra Republicana de Catalunya, la CUP i alguna altra formació està desitjant que hi hagi morts a Catalunya."

Hernando ha tornat a defensar l'actuació "adequada" de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional aquest diumenge. En aquest sentit, el PP vol promoure al Congrés una proposició no de llei de suport a les forces i cossos de seguretat de l'Estat davant la "campanya infame" que afirma que hi ha contra ells.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OAturada general 3-O
Anar al contingut