Copa Amèrica

El Perú empata a dos gols amb Bolívia, i Colòmbia guanya per la mínima Veneçuela

Un cop acabada l'Eurocopa, l'atenció del món futbolístic es trasllada de Portugal al Perú, on la primera jornada de la Copa Amèrica no ha deixat gaire sorpreses. El defensor del títol, Colòmbia, s'ha imposat per 1-0 a Veneçuela, mentre que els amfitrions, la selecció del Perú, ha empatat a dos amb Bolívia.

Els peruans han patit molt en l'estrena de la seva selecció. Bolívia s'ha avançat amb dos gols. El primer, en el minut 35, després d'una passada de Limberg Gutiérrez que aprofita Joaquín Botero per estrenar el marcador. Molt millor ha estat el segon, ja en la segona part, obra de Lorgio Álvarez. El lateral esquerre bolivià li fa un túnel al porter Leonardo Fernández i ha marcat, amb molt poc angle, tot un golàs. Però tot i així, els amfitrions han pogut salvar un punt. El davanter del Bayern de Munic, Claudio Pizarro, ha reduït les diferències des dels onze metres i, en el minut 86, Roberto Palacios ha igualat el marcador amb un altre gol fantàstic. El porter bolivià Leonardo Fernández no ha pogut impedir que el xut de Palacios entrés per l'escaire. En l'altre partit del grup, l'àrbitre brasiler Marcio Rezende ha estat el protagonista negatiu. Primer ha sancionat amb penal una caiguda del colombià Tressor Moreno. El mateix Moreno l'ha transformat en l'únic gol del partit. I, després, ha anul·lat una acció per un fora de joc inexistent. Morán estava en posició correcta i el gol hauria d'haver pujat al marcador. Els veneçolans han merescut l'empat, però es queden com a cuers del grup. Colòmbia és líder en solitari.