El PDeCAT porta JxCat als tribunals per l'ús de les sigles del partit

La demanda tensa encara més les relacions entre els dos partits, fins al punt que els senadors de JxCat s'han donat de baixa del Partit Demòcrata

RedaccióActualitzat

El PDeCAT ha portat Junts per Catalunya davant el jutge pel control de les sigles electorals. El canvi es va fer a iniciativa de Carles Puigdemont, davant notari, sense un acord previ amb la formació que lidera David Bonvehí.

El Partit Demòcrata esgrimeix en la seva demanda contra el canvi de titularitat que es va fer de manera fraudulenta perquè no es va celebrar cap assemblea per canviar la direcció de Junts per Catalunya.

Cinc senadors abandonen el PDeCAT

Aquesta decisió ha fet que aquest dissabte els cinc senadors de Junts Per Catalunya es donin de baixa del Partit Demòcrata. Són Josep Lluís Cleries i Gonzàlez, Mayte Rivero i Segalàs, Josep Maria Cervera i Pinart, Josep Maria Matamala i Alsina i Assumpció Castellví i Auví.

Els senadors qualifiquen d'"inacceptable" la decisió de l'executiva de portar als tribunals Junts per Catalunya "pel control de les sigles" i consideren que s'ha posat els tribunals "aal davant del diàleg".

Tots els senadors ho han fet públic a través de Twitter, com Jami Matamala, que ha compartit la carta:


"Decepció personal" de Bonvehí

El 2017, quan Carles Puigdemont es va presentar amb aquestes sigles a les eleccions, Laia Canet, aleshores treballadora del Partit Demòcrata, va inscriure la marca al registre de partits.

Carles Puigdemont intervé per vídeo a l'acte polític de la fundació de JxCat (JxCat)

Al juliol, afins a Puigdemont van canviar-ne els titulars i la seu. Des de Junts, defensen que es va fer seguint els procediments establerts després que presentessin davant notari un document en què Canet es deslliurava del control de JxCat.

Aleshores, David Bonvehí ja lamentava que Puigdemont emprengués un nou camí amb el seu mateix partit sense esperar l'acord amb la direcció del PDeCAT.

El president de la formació, David Bonvehí, ho ha qualificat de "decepció personal":

"Una decepció personal fruit de saber que no s'havien respectat uns acords que estaven per escrit, del Jordi Sànchez i el president Puigdemont, que JxCat per articular-se s'havia de fer de forma conjunta també amb el Partit Demòcrata."

Ara, un jutge haurà de decidir si bloqueja cautelarment l'ús per part de Puigdemont del nom del partit, que el 3 d'octubre celebra el seu congrés fundacional.

Segons fonts dels dos partits, la demanda tensa encara més les relacions i dinamita les opcions de pacte de cara a les eleccions.

ARXIVAT A:
Carles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut