Nínxols al cementiri de Reus
El cementiri de Reus ha estat elegit com el millor de l'Estat (3Cat)

El cementiri de Reus, el millor de l'estat: 13.000 sepultures, fosses històriques i concerts

L'empresa Funespaña destaca l'interès històric, artístic, social i patrimonial del cementiri del Baix Camp en la 8a edició d'aquest certamen

RedaccióActualitzat

Els panteons, les capelles i els mausoleus imponents del cementiri de Reus, molts d'estil modernista, li han valgut el reconeixement com a millor cementiri de l'Estat.

L'empresa Funespaña, una de les principals del sector, ha reconegut l'interès històric, artístic, social i patrimonial del cementiri en la 8a edició del certamen. En segon lloc ha quedat el cementiri de Monturque, a Còrdova, i completa el podi el cementiri municipal de Ciriego, a Santader.
 

Més de 13.000 sepultures, algunes cèlebres

El cementiri de Reus és d'estil neoclàssic, del segle XIX, i té més de 13.000 sepultures. Una de les més cèlebres és la del general Joan Prim, que va morir a Madrid el 1870. Amb motiu del centenari de la seva mort, aquest reusenc il·lustre va ser traslladat a la seva ciutat natal.

La sepultura del general Joan Prim al cementiri de Reus
Una de les sepultures més cèlebres del cementiri de Reus és la del general Joan Prim (3Cat)

La presència a la ciutat de famílies poderoses i amb diners va permetre la construcció dels monuments, molts d'ells autèntiques joies arquitectòniques. Aquesta necròpoli forma part de la ruta europea dels cementiris i la seva entrada està presidida per una simbòlica escultura del déu Cronos.

El cementiri de la capital del Baix Camp ha quedat en segona posició en la categoria de millor monument, per les seves fosses històriques. I també ha obtingut un tercer lloc pel que fa a activitat cultural, amb el premi al concert anual en memòria dels difunts.

Un altre cementiri català, el de les Pruelles (Sitges), ha estat guardonat com a millor iniciativa ambiental per la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

El cementiri de Reus ha estat visitat pel programa "Tot es mou" de TV3

ARXIVAT A:
Arquitectura
Anar al contingut