El Barça deixa la Lliga pràcticament sentenciada amb una victòria de campió a Mestalla

El Barça ha deixat la Lliga pràcticament sentenciada. Els blaugrana han aconseguit una victòria incontestable en la seva visita a Mestalla, un camp talismà en les últimes temporades, en un partit sense història i que s'ha decidit en la primera meitat. En dos minuts màgics, primer Ronaldinho amb un impressionant xut des de fora de l'àrea i després Eto'o, en una gran jugada personal, han donat resposta al Reial Madrid, que confiava en una ensopegada blaugrana per situar-se a només tres punts del liderat.

El Barça no ha volgut deixar dubtes de qui serà el pròxim campió de Lliga. Després de la golejada del Reial Madrid davant el Racing, els blaugrana han tornat la moneda guanyant amb solvència a Mestalla contra un dels pitjors Valències de les últimes temporades gràcies a la inspiració de dos dels seus cracks, Ronaldinho i Eto'o. Després d'un inici de partit titubejant en què els locals han creat alguna ocasió de perill, els homes de Frank Rijkaard han certificat el camí del triomf amb dos autèntics golassos. En el minut 28, Ronaldinho ha engaltat un impressionant xut des de la frontal de l'àrea que ha entrat com una exhalació per l'escaire de Palop. I només dos minuts després ha arribat el segon. Samuel Eto'o ha culminat una gran jugada individual amb un retall a Marchena i ha col·locat un xut creuat al pal llarg impossible per al porter. Amb el 0-2 en el marcador, el València ha desaparegut del terreny de joc i el Barça ha jugat a plaer. Abans del descans, Giuly ha fallat una ocasió clamorosa per fer el tercer després d'una nova incursió d'un Eto'o molt motivat. En la represa el partit encara ha estat més plàcid per als interessos blaugrana. El públic de Mestalla ha començat a xiular el seu equip i el Barça ho ha aprofitat per adormir el joc i evitar-se sorpreses d'última hora. En el minut 57, Giuly ha tornat a desaprofitar una clara ocasió per fer el tercer després d'una espectacular bicicleta de Ronaldinho a Sissoko. L'única ocasió clara del València en la segona meitat per retallar distàncies ha estat un cop de cap de Marchena a la sortida d'un córner aprofitant una mala sortida de Valdés. I en el minut 67, el mateix Marchena s'ha autoexpulsat per una duríssima entrada sobre Deco i ha deixat el seu equip amb deu. Amb superioritat numèrica i el partit vist per a sentència, el Barça ha jugat com si es tractés d'un partit de futbol sala davant d'un València totalment entregat. Eto'o ha pogut culminar la victòria amb el 0-3 però ho ha volgut fer massa bonic i el seu xut l'ha desviat Carboni en l'últim moment. Amb el xiulet final, els jugadors del Barça ho han celebrat amb els seguidors blaugrana, que han acomidat el seu equip amb crits de "Campions, campions!"