Comissaria de Mississipi, Estats Units
La comissaria a la qual van traslladar Quantavious Eason (Google Street View)

Condemnen un nen de 10 anys per fer pipí al costat del cotxe de la mare als EUA

L'advocat de la família creu que es tracta d'un cas de racisme i diu que un nen blanc en les mateixes circumstàncies no hauria estat detingut i condemnat a tres mesos de llibertat vigilada

RedaccióActualitzat

Un jutge de Mississipi condemna a tres mesos de llibertat vigilada un nen de 10 anys per haver orinat en públic. Quantavious Eason haurà d'escriure, també, un informe de dues pàgines sobre l'estrella de l'NBA Kobe Bryant.

Els fets van passar el 10 d'agost d'aquest any mentre la mare del nen visitava el despatx d'un advocat a Senatobia, Mississipi. El nen, que es va quedar al cotxe, esperant que la mare sortís, volia anar al lavabo i la seva germana li va dir que no n'hi havia cap, així que va pixar darrere del cotxe.

Segons diversos mitjans nord-americans, els agents de policia van veure el noi orinant, el van detenir i el van portar a comissaria.

La família va rebre la sentència del jutge del tribunal de menors del comtat de Tate, Rusty Harlow, el 12 de desembre. La mare del nen ha explicat a xarxes que se sent aclaparada i estressada, i acusa les autoritats de racisme:

En un principi la família anava a acceptar la condemna perquè la sentència de llibertat vigilada no apareixeria en els antecedents penals del nen, segons el seu advocat, Carlos Moore

Però aquesta setmana, segons recull NBC News, la mare ha explicat que un cop llegits els ets i uts de la sentència, han decidit rebutjar-la perquè el seu fill, ha dit, "no és un criminal i no ha de passar per això".

Entre altres coses, la condemna establia que Eason hauria de sotmetre's a proves aleatòries de drogues, respectar un toc de queda a les 8 del vespre i reunir-se amb un agent per controlar la llibertat vigilada un cop al mes.


Els motius de la condemna

L'advocat Moore, en declaracions a mitjans, ha dit que no creu que un nen blanc hagués estat detingut en circumstàncies similars.

Des del Projecte de Justícia d'Advancement Project, que vetlla per la justícia racial, creuen que la llibertat vigilada del nen "se sumarà al trauma i a la denigració que el nen ha patit des de la seva detenció":


Dies després de l'episodi, el cap de policia de Senatobia, Richard Chandler, va dir que els agents es van saltar el protocol de com tractar els nens i també va afirmar que un dels agents "ja no treballava" per a ells. Chandler va assegurar que els agents serien sancionats.

ARXIVAT A:
PolicialEstats UnitsRacisme
Anar al contingut