Ruby Franke va començar a publicar vídeos a YouTube el 2015 (@moms_of_truth)

Condemnen a fins a 30 anys de presó una polèmica youtuber de criança per maltractar els fills a Utah

Ruby Franke, de 42 anys i mare de sis fills, en el canal 8 Passengers explicava com educava els seus fills, que vexava i deixava sense menjar

Actualitzat

Una polèmica youtuber nord-americana que donava consells de criança, Ruby Franke, ha estat condemnada a fins a 30 anys de presó per maltractar els seus fills menors. La dona, de 42 anys i mare de sis fills, va ser detinguda l'agost passat quan un dels menors va escapar i va demanar ajuda als veïns.

La sentència ha estat de quatre penes consecutives d'entre 1 i 15 anys de presó per abús infantil agreujat pels fills menors. Ara la Junta d'Indults i Llibertat Condicional de l'estat de Utah determinarà els anys que passarà a la presó, d'unes penes que sumarien entre 4 i 60 anys. De tota manera, la llei de Utah fixa un màxim de 30 anys i un mínim de 4 en compliment de penes consecutives.

Franke té 30 dies per apel·lar la decisió del tribunal. La seva sòcia Jodi Hildebrandt, de 54 anys, que es presentava com a psicòloga infantil, també ha estat condemnada a la mateixa pena de presó.

Totes dues tenien un canal de YouTube on donaven consells per a famílies a través del canal 8 Passengers, i a l'agost de l'any passat van ser detingudes després que un dels fills de Franke, de 12 anys, amb aparent estat de desnutrició, s'escapés per demanar ajuda. El nen va trucar a la porta de casa d'un veí demanant menjar i aigua.

El menor va ser traslladat a l'hospital amb desnutrició i "laceracions profundes per ser lligat amb una corda", segons l'expedient de detenció.
Els nens estaven a la casa de la sòcia de Franke, després que aquesta se separés del marit un any abans del seu marit Kevin Franke.

A la casa, la policia va trobar una altra filla, de 10 anys, desnodrida. Les autoritats es van fer càrrec també de dos fills més.

Al judici, celebrat el desembre passat, el fiscal de Utah Eric Clarke va declarar que els fills de Franke vivien en un "ambient semblant a un camp de concentració".

"Als nens se'ls negava regularment menjar, aigua, llit per dormir i pràcticament totes les formes d'entreteniment."

Entre altres abusos, Franke els lligava, els colpejava, els deixava fora de casa, els castigava sense menjar o els obligava a treballar a l'aire lliure a l'estiu sense protector solar, cosa que els va provocar greus cremades solars.

Les dues acusades es van declarar culpables.

Més de 2 milions de subscriptors

Ruby Franke va començar a ser coneguda pels seus polèmics vídeos a YouTube el 2015, on apareixien ella, el seu marit, Kevin Franke, i els sis fills, Shari, Chad, Abby, Julie, Russel i Eve. Al canal 8 Passengers mostraven diàriament la seva vida familiar i com educaven els fills. Cinc anys després, el canal tenia gairebé 2,5 milions de subscriptors i acumulava 1.000 milions de visualitzacions.

Les primeres crítiques sobre els mètodes educatius de la família van sorgir aquell any, quan un fill va dir que l'havien expulsat de la seva habitació i l'havien fet dormir en un sac de mongetes durant set mesos. Alguns dels usuaris de la xarxa van alertar els serveis locals de Protecció Infantil. En aquell moment, la família va sortir al pas al·legant que els fets s'havien tret de context.

La youtuber va continuar rebent dures crítiques per vexar i maltractar els seus fills, i va anar perdent popularitat. En els vídeos, Franke descrivia càstigs extrems i defensava privar els fills dels àpats.

A principis del 2022 la plataforma li va tancar el canal i Kevin, en desacord amb els mètodes de Ruby, es va separar. Tot i això, Ruby Franke i Jodi Hildebrandt van continuar publicant a les xarxes contingut sobre mètodes per educar els fills a través d'altres canals.

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Drets humansEstats UnitsMenorsInfància
Anar al contingut