Seu de l'Exèrcit de l'Aire a Madrid, on estava destinat el caporal (Wikimedia Commons/Xauxa Håkan Svensson)

Condemnat un militar que estafava els companys fent veure que la filla tenia càncer

Entre els companys estafats de la caserna de l'Exèrcit de l'Aire, hi ha un dels seus caps, que va fer una donació de 1.000 euros, i és qui ha portat el cas a judici

Un caporal de l'Exèrcit de l'Aire ha estat condemnat per l'Audiència provincial de Madrid a 21 mesos de presó per un delicte continuat d'estafa a diversos companys i caps militars. El condemnat va enganyar a diverses persones de la caserna perquè li deixessin diners pel tractament que necessitava la seva filla, per una malaltia greu que era falsa.

La sentència, segons ha avançat eldiario.es, obliga el condemnat a indemnitzar a dos dels estafats, als que no ha tornat els diners que li van deixar. Un d'ells és un dels seus superiors, que és qui va denunciar el cas.


Deia que havia de portar la filla a Boston

El 2019, el caporal condemnat estava destinat a la secció contra incendis del grup de seguretat de la Caserna General de l'Exèrcit de l'Aire, a Madrid. Segons la sentència, va ser quan va manifestar a uns companys "la difícil situació econòmica que estava passant" després que a la seva filla li haguessin detectat tumors al ronyó. Va explicar que era un tractament "costós", segons recull el relat de la sentència, i que per a la seva cura calia dur la nena a un hospital de Boston, als Estats Units.

En un gest de solidaritat, els companys de caserna van crear un grup de Whatsapp per recaptar diners. El caporal va donar el seu número de compte en el qual va rebre diversos donatius. Les donacions van ser d'entre 40 o 100 euros fins als 1.000 que va ingressar un dels superiors del militar.

Quan es va estendre el rumor que es tractava d'una estafa i que la filla estava en perfecte estat de salut, el caporal va tornar els diners a alguns dels que n'hi havien deixat, excepte als dos que segons la sentència han de ser indemnitzats. Un d'ells va contribuir amb 100 euros, i l'altre és el seu superior, que n'hi va posar 1.000.

"Vaig confiar en ell"

La Fiscalia va arribar a demanar dos anys i mig de presó per al caporal mentre que l'acusació que representava el seu superior va sol·licitar-ne 7 i una indemnització de 3.000 euros per danys i perjudicis que els jutges no han acceptat.

La sentència posa en valor els testimonis que durant el judici van aportar alguns dels estafats, entre els quals el denunciant, el cap superior del caporal.

"Vaig confiar plenament en ell, som militars i companys i estàvem destinats a la mateixa Unitat. Vaig confiar-hi no només com a militar i company de feina, sinó com a amic."

Però segons els jutges el testimoni més determinant va ser el de la mare de la nena i parella de l'acusat, que va declarar la nena no tenia cap malaltia greu i res que necessités un costós tractament als Estats Units.

 

ARXIVAT A:
JudicialExèrcit espanyol
Anar al contingut