Estudiants a punt de començar la selectivitat, el 7 de juny passat (ACN/Laura Fíguls)

Com serà la selectivitat d'aquest curs, que s'haurà de fer abans del 14 de juny

Hi haurà cinc exàmens obligatoris: català, castellà, una llengua estrangera, història --o història de la filosofia-- i un d'específic sobre la modalitat que s'hagi estudiat

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Pocs canvis a les proves de Selectivitat que faran els estudiants a final de curs, segons l'esborrany de l'ordre que ha presentat el Ministeri d'Educació.

Seguirà havent-hi cinc exàmens obligatoris. Quatre seran d'assignatures comunes: català, castellà, una llengua estrangera i una quarta matèria a triar entre història i història de la filosofia. I el cinquè examen obligatori serà d'una matèria de la modalitat que els estudiants hagin fet.

També es podran fer tres exàmens més de forma opcional per apujar nota: dues de les matèries de modalitat que s'hagin estudiat a 2n de Batxillerat i, el tercer, d'una segona llengua estrangera.


Abans del 14 de juny

Les proves ordinàries d'accés a la Universitat s'hauran de fer abans del 14 de juny i, les extraordinàries, abans del 12 de setembre. A partir d'ara, i dins d'aquests marges, serà la Generalitat l'encarregada de posar la data definitiva en què es convocaran les PAU a Catalunya.

Els resultats de cada convocatòria s'hauran de fer públics abans del 28 de juny, en el primer cas, i abans del 20 de setembre, en el cas dels que es presentin a la convocatòria extraordinària. A les comunitats autònomes que fan la convocatòria extraordinària al juliol, i no al setembre, els exàmens s'han de fer abans del 12 de juliol i els resultats s'han de publicar abans del 19 del mateix mes.


Autonomies, universitats i instituts hi poden dir la seva

El Ministeri ha presentat públicament l'esborrany de l'ordre perquè les comunitats autònomes, universitats, directors d'institut i representants dels estudiants i les famílies hi puguin dir la seva i presentar-hi "les consideracions" que creguin oportunes. 

Aquestes directrius que ha marcat el Ministeri estan en la línia del que ja va avançar la Generalitat fa setmanes perquè els professors es poguessin anar organitzant, ja que el curs passat aquesta ordre no va arribar fins al gener. Són petits canvis --com la tria entre història o història de la filosofia--, ja que la nova selectivitat no arribarà, com a mínim, fins al curs següent.

I és que a l'agost passat, el govern espanyol en funcions va anunciar que ajornava la posada en marxa de la reforma, almenys fins al 2025

 

ARXIVAT A:
Educació UniversitatSelectivitat
Anar al contingut