El riu Chicago ha tornat a lluir el verd maragda d'Irlanda (Reuters/Eric Cox)

Com Chicago tenyeix el riu de verd per celebrar el dia de Sant Patrici

La tradició, des del 1962, canvia el color del riu a verd maragda, el dia del patró d'Irlanda

RedaccióActualitzat

La diada de Sant Patrici, el patró d'Irlanda, se celebra també a diverses ciutats dels Estats Units, i especialment a Chicago, que des del 1962 tenyeix el riu de verd per celebrar la seva herència i cultura irlandesa.

Milers de persones es concentren cada any per seguir les desfilades i el canvi de color del riu Chicago, que travessa la ciutat.

El sindicat de lampistes, Chicago Plumbers Union, és l'encarregat de tenyir el riu amb el color verd d'Irlanda, coneguda com l'Illa Maragda, "amb una fórmula respectuosa amb el medi ambient" que es guarda com un secret. Presumeixen que "moltes altres ciutats ho han intentat, però no han tingut èxit".

El tint es deixa anar des de diferents embarcacions (Reuters/Eric Cox)

Membres del sindicat es reparteixen en embarcacions al llarg del riu i deixen anar una barreja misteriosa que, d'entrada, no surt de color verd, cosa que ajuda a fer créixer el misteri, com expliquen:

"Si estiguessis mirant això per primera vegada, pensaries que és un error o una mala broma. Veus que el colorant és taronja i, després d'un moment o dos, veus com el veritable color apareix com màgia."


Es llancen al riu més de 22 quilos de colorant, que ràpidament cobreix un tram de més de 400 metres amb un color que alguns comparen amb el que deixen les algues.

L'efecte visual dura unes cinc hores.


D'on surt aquesta tradició?

Expliquen que el 1961 un dirigent del sindicat, Stephen Bailey, va notar que un dels lampistes portava una granota de treball, de color blanc, amb una taca "d'un to perfecte de verd, d'un verd irlandès".

Quan es va preguntar d'on sortia aquell color, va descobrir que era del tint que es feia servir per detectar unes fuites que hi havia al riu.

Segons la història que explica el sindicat, Bailey va exclamar: "Cridin l'alcalde... tenyirem el riu Chicago de verd!"

Milers de persones segueixen el canvi de color del riu (Reuters/Eric Cox)
ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut