Barcelona

Catalunya és la comunitat amb més famílies que demanen l'ajuda de 2.500 euros per fill

Les famílies no han badat a l'hora d'acollir-se a l'ajuda de 2.500 euros que el govern espanyol va prometre per a tots aquells que tinguessin un fill a partir del 3 de juliol passat. Fins ara l'Agència Tributària i la Seguretat Social han rebut 30.451 sol·licituds per rebre el xec i d'aquestes, la majoria vénen de Catalunya. Andalusia, Madrid i el País Valencià també s'han acollit massivament a la subvenció, cosa que pel ministre d'Afers Socials, Jesús Caldera, demostra la "bona acollida de la proposta".

Actualitzat
L'Agència Tributària i la Seguretat Social han rebut fins ara 30.451 comunicacions de dades per al cobrament dels 2.500 euros pel naixement o adopció de fills, amb Catalunya (5.734), Andalusia (5.245), Madrid (5.029) i el País Valencià (3.484) al capdavant, segons ha informat el Ministeri de Treball i Afers Socials. Les províncies amb menys sol·licituds, inferiors al centenar, són Sòria (66), Zamora (76), Àvila i Palència (89 en totes dues) i Terol (95).

Pel que fa a Catalunya, la demarcació que encapçala el rànquing és la de Barcelona, amb 4.335 sol·licituds; Girona en va cursar 570, mentre que les famílies de la demarcació de Tarragona que també volen els 2.500 euros en són 544 en total. Lleida és la que menys sol·licituds ha lliurat, amb 285.

En un comunicat, el Ministeri recorda els diferents casos de beneficiaris:

· No residents al País Basc ni a Navarra donats d'alta en la Seguretat Social o Mutualitat per activitat remunerada i que demanin el model 140, el pagament anticipat de la deducció per maternitat de 100 euros mensuals; llavors, se suposa "implícitament" que s'està sol·licitant el pagament de la nova deducció fiscal de 2.500 euros.

· Aquells que ja hagin sol·licitat el cobrament d'aquests 100 euros, per via telemàtica, telèfon o en imprès, no han de fer "cap gestió més".

· Si es tracta dels qui no realitzen activitat retribuïda i no estiguin donats d'alta en la Seguretat Social o resideixin al País Basc o Navarra, han de presentar el model 141 a les oficines de l'Agència Tributària i els centres d'atenció i informació de la Seguretat Social o en qualsevol altra oficina pública.

· Es requereixen les dades identificatives de la mare o beneficiari, el compte corrent d'ingrés i informació sobre el Registre Civil com el tom i pàgina en què s'hagi inscrit el fill.

· Els formularis estan disponibles a internet (www.agenciatributaria.es i www.seg-social.es) i el Ministeri ha disposat els números d'informació telefònica 901 120 03 45 i 901 33 55 33.
Anar al contingut