Washington

Biden qualifica Putin d'assassí i obre un conflicte diplomàtic amb Rússia

En una entrevista, el president dels Estats Units diu que Putin és un "assassí", l'acusa d'interferir en les eleccions americanes i avisa que en "pagarà un preu"

RedaccióActualitzat

"Vostè coneix Vladimir Putin. Creu que és un assassí?" "Sí, ho crec". Pregunta i resposta en una entrevista a Joe Biden que ha obert un conflicte diplomàtic entre els Estats Unit i Rússia. El president nord-americà ha definit el líder rus com una persona "que no té ànima" i l'ha avisat que "pagarà un preu" per haver intentat interferir en les eleccions presidencials del novembre del 2020, unes al·legacions que Moscou nega. Rússia ja ha reaccionat a l'entrevista retirant els ambaixadors del país.

L'entrevista que ha destapat l'olla ha estat a la cadena ABC, a càrrec del periodista George Stephanopoulos. L'entrevistador ha recordat a Biden la trobada que va tenir el 2011 amb Putin, quan el polític nord-americà era vicepresident del demòcrata Barack Obama. El president dels EUA ha recordat que en aquella ocasió va dir al president rus que "no tenia ànima" i ha explicat que Putin va respondre "ens entenem". És aquí quan Stephanopoulos ha llançat la pregunta directa: "Creu que és un assassí?"

Biden ha anat més enllà. El president nord-americà afirma que Putin pagarà per haver interferit en les eleccions americanes. No ha explicat quines seran les conseqüències, però assegura que es veuran "aviat".

Rússia ja ha respost a les acusacions de Biden cridant a consultes el seu ambaixador als Estats Units, Anatoli Antonov. Un moviment que evidencia una crisi diplomàtica.

Les acusacions d'interferir en les eleccions

Aquesta setmana, les agències d'intel·ligència dels EUA van concloure que Rússia i l'Iran havien intentat interferir en les eleccions presidencials de novembre de 2020. En un informe de 10 pàgines, tots els serveis d'intel·ligència dels EUA, inclosa la CIA i l'Agència de Seguretat Nacional (NSA, en anglès), van concloure que Putin va interferir a favor de l'ara expresident republicà Donald Trump, que va perdre davant de Biden en els comicis.

En un altre informe semblant publicat fa quatre anys, les agències d'intel·ligència dels EUA van assegurar que Putin va influir en les eleccions del novembre del 2016 perquè tenia una "clara" preferència per Trump, que va resultar elegit davant de la demòcrata Hillary Clinton.

ARXIVAT A:
Joe BidenVladímir PutinRússiaEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut