Andorra. Entre el torb i la Gestapo

Dos nous episodis de Grans històries europees. "Andorra. Entre el torb i la Gestapo", part 1 i part 2, a partir de les 22.40 al 33

La primera part d'"Andorra. Entre el torb i la Gestapo" comença el 1952, en una comissaria de la Seu d'Urgell, on Francesc Viel explica els fets davant el comissari franquista que l'interroga. El 1939, després de la victòria de les tropes franquistes a la Guerra Civil Espanyola, el català Francesc Viel, diputat per Esquerra Republicana, es veu obligat a abandonar la seva família i el seu país. Creua la frontera francesa i s'instal·la a Montpeller. Allà coneixerà Mr. Miller que farà que Viel col·labori amb la resistència. Fins aquí la primera part d'aquesta història.
 
La segona part que s'emetrà a les 00.14 se situa al 1942. Amb la cadena d'evasió funcionant en plenes condicions, Viel i els seus homes continuen reclutant gent amb l'objectiu d'ampliar la xarxa al màxim. Alfred, català entregat a la causa antifeixista, s'encarrega de recollir uns soldats en una casa de pagès per portar-los a l'Hotel Mirador, centre d'operacions. A l'hotel, els problemes vénen per part d'un misteriós personatge conegut com Dr. Coco, un "metge" especialitzat a empitjorar l'estat dels fugitius que arriben mig destrossats per culpa de la neu i el vent d'Andorra, el torb.
Anar al contingut