L'Audiència Provincial d'Alacant. Imatge d'arxiu. (EFE)
Alacant

4 anys de presó per a 3 nois que van violar per torns una noia fa 10 anys

La sentència ho qualifica d'abús sexual i rebaixa la pena pels retards durant el procés

RedaccióActualitzat

L'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat tres joves a quatre anys de presó per abusar sexualment d'una noia en l'aparcament d'una discoteca de Torrevella el 2008.

La noia va conèixer un grup de nois a la discoteca i la van convèncer perquè els acompanyés a l'interior d'un cotxe. Allà els tres homes la van penetrar per torns mentre la noia estava immòbil. Els tres homes fins i tot van animar altres joves que es trobaven a l'aparcament a participar en la violació amb frases degradants.

La dilació en el procés judicial ha estat un atenuant per als agressors. La noia fa deu anys que està en tractament i encara té por de sortir sola de casa.

Nova sentència que ens fa recordar al cas de La Manada

La sentència els declara autors d'un delicte per abús sexual reiterat amb accés carnal, però els aplica l'atenuant de dilacions indegudes pels retards i paralitzacions que ha patit el procés durant la seva tramitació. I estableix una indemnització de 30.000 euros per a la víctima.

La defensa presentarà recurs davant del Tribunal Suprem. L'Audiència Provincial d'Alacant sosté que la noia estava afectada per la ingesta d'alcohol i alguna substància que no s'ha pogut determinar, fet que "anul·lava la seva voluntat i l'impedia comprendre el que estava passant."

Van ser amics de la víctima que en veure la situació la van treure del vehicle, i així ho van declarar en el judici. La víctima no recordava res, però la seva cosina, que va presenciar els fets, la va acompanyar a un centre de salut i a la Guàrdia Civil a posar la denúncia.

Tant la fiscalia com l'acusació particular van demanar 11 anys de presó per delictes d'abús sexual en grau d'autoria i com a cooperadors necessaris.

L'Audiència, però, els culpa d'un únic delicte continuat citant la jurisprudència del Tribunal Suprem relativa a abusos sexuals comesos en grup. I han fixat 4 anys de presó per als acusats, 6 mesos més del mínim legal en aquesta circumstància.

ARXIVAT A:
Agressió sexualMasclisme Violència masclista
Anar al contingut