10.000 estudiants se sumen a la vaga general pro democràcia a Hong Kong
Els estudiants de secundària se sumen a les mobilitzacions el primer dia de classe (Reuters)
Hong Kong

Deu mil estudiants se sumen a la vaga general pro democràcia a Hong Kong

El seguiment de l'aturada és desigual per les amenaces d'acomiadament de les grans empreses als empleats

Actualitzat

Nova jornada de mobilitzacions pro democràcia i contra la llei d'extradició a Hong Kong. Aquest dilluns, primer dia de classe, milers d'estudiants de secundària se sumen a les protestes contra els governs de Pequín i de la ciutat. A la vaga general convocada també per aquest dilluns es preveu el boicot a les classes i manifestacions dels estudiants.

En alguns centres, el retorn a les aules ha començat amb cadenes humanes al carrer abans de començar les classes. Poc després la policia hi apareixia sense que la direcció dels centres els hagués avisat. La policia busca Samarretes Negres entre els estudiants dels instituts.
 

 


Uns 10.000 estudiants d'instituts fan boicot a les classes (Reuters)
 

 

Es calcula que uns 10.000 estudiants d'unes 200 escoles de secundària de tot el territori facin boicot a les classes i es preveu que aproximadament la meitat, uns 5.000, participin en una concentració al centre de la ciutat en una prova més del rebuig entre les generacions més joves a les ingerències de Pequín i també a la falta de perspectives econòmiques i professionals, de la qual fan responsable el govern local tutelat també per la Xina.
 

 


Els més joves protesten per la falta de perspectives econòmiques i professionals (Reuters)
 

 

També hi ha convocada una vaga general amb un seguiment que es preveu desigual perquè les grans empreses han amenaçat els seus empleats amb l'acomiadament.
 

 

 


Als hospitals que segueixen la vaga general es fan cadenes humanes (Reuters)

 

 

 

Tretze setmanes mantenint el pols

Aquest ha estat el tretzè cap de setmana consecutiu de mobilitzacions, i s'hi ha vist una escalada de la violència. Els manifestants han concentrat l'acció a l'aeroport internacional i han forçat la suspensió del servei de metro i del tren ràpid.

L'objectiu aquest diumenge era cridar l'atenció de la comunitat internacional i per això els Samarretes Negres van tallar durant hores els accessos a l'aeroport de Hong Kong, un dels més importants del món, i després van traslladar la protesta a un barri veí.
 

 

 


La policia va reprimir amb violència les accions al metro (Reuters)

 

 

Repressió més violenta

La policia va tornar a carregar contra els que havien causat destrosses en una estació de metro. I ha estat la segona nit que el ferrocarril suburbà ha estat l'escenari dels enfrontaments entre els manifestants i la policia.

 

 

La Xina pressiona fortament el govern de Hong Kong perquè acabi com sigui amb la crisi que enterboleix la imatge del president Xi Jinping a ulls del món. Un editorial de l'agència oficial xinesa diu literalment: "Està arribant el final per als que intenten perjudicar Hong Kong i infiltrar-se i destruir la Xina."
 

 


La policia de Hong Kong ha pujat el grau de repressió contra els Samarretes Negres (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Hong Kong
Anar al contingut